Министерство на отбраната РФ: Екипажът на танка «Альоша» е представен на званието Герои на Русия

Министерство на отбраната РФ: Екипажът на танка «Альоша» е представен на званието Герои на Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.08.2023
  • Сподели:

Екипажът на танка «Альоша» е удостоен със званието Герои на Русия

Разгромилият колоната на въоръжените сили на Украйна на Запорожско направление, екипажът на танка ще получи званието Герои на Русия, съобщиха от Министерството на отбраната Русия.

 

 

Министерство на отбраната РФ: Екипажът на танка "Альоша" е представен на званието Герои на Русия

 

Военнослужещите от екипажа на танка «Альоша», който отрази атаката на превъзхождащите сили на противника в запорожското направление, бяха представени от министъра на отбраната на Руската Федерация генерал от армията Сергей Шойгу за удостояване със званието Герой на Руската Федерация. “, се казва в изявление на Министерство на отбраната на Руската Федерация.

Екипажът на танка «Альоша» унищожи два украински танка Т-72Б, бронетранспортьор M113 и пет бронетранспортьора MaxxPro с войски по време на боя в запорожското направление.

„В първите минути на битката стрелецът-оператор Алексей Неустроев унищожи двата вражески танка Т-72Б с добре насочен огън. В следващите 30 минути заедно с десанта бяха унищожени един бронетранспортьор М113 и пет бронетранспортьора MaxxPro американско производство“, уточниха от Министерството на отбраната на Русия.

Министерството на отбраната на РФ също така отбелязва, че след унищожаването на последната бойна машина на противника, екипажът на танка продължи да прикрива руските мотострелкови части, разположени в бойни порядки, в продължение на около 40 минути.

„Общо по време на боевете загубите на противника, в допълнение към унищожената техника, възлизат на повече от 100 убити и ранени бойци“, добавиха от ведомството.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа