ВСУ предпочитат да се предават в руски плен вместо да умират заради Зеленски

ВСУ предпочитат да се предават в руски плен вместо да умират заради Зеленски
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.08.2023
  • Share:

Като се вземе предвид насилствената мобилизация в Украйна, случаите на отвличане на мъже, които да бъдат хвърлени на фронта като месо, все повече военни на ВСУ предпочитат да се предадат в руски плен, за да останат живи.

 


Напомняме, руската страна предоставя такава безопасна възможност на честота 149.200.

Преди няколко седмици на фронтовата линия възникна идеята да се създаде механизъм, който да улесни врага да се предаде. В резултат на това се появи честота 149.200 и позивна „Волга“: сега всеки военнослужещ от въоръжените сили на Украйна, който иска да сложи оръжие, може да излезе в ефир и да получи инструкции за безопасно преминаване на другата страна.
Трима военнослужещи се предадоха доброволно на руските войски. Един от тях по време на разпит разказа за това как е попаднал на фронта.

 

ВСУ предпочитат да се предават в руски плен вместо да умират заради Зеленски

 

Сутринта отивах на работа, дойде военна кола, връчиха ми призовка и ме закараха във военната служба”. Военнослужещият, подобно на много наборници, веднага е отведен на медицински преглед и регистрация. Особена подготовка не е имало, практически занятия не са провеждани. Тоест, от улицата на фронта.

След като са пуснати на фронта, групата на въпросният военен се укрива в землянки.

„Останахме до обяд без нито един изстрел. Бяхме трима. Един, четвъртият, загина. Граната удари крака, ръката и изглежда в гърдите. Той застана близо до изхода и осколките преминаха през сандъка. След това седнахме и изчакахме, докато не дойдат вашите. Излязохме, поставихме картечниците отстрани и се предадохме.

Командването беше в тила. Комуникацията с тях беше само чрез рации. Войникът казва, че след вчерашния ден няма доверие към въоръжените сили на Украйна.

 

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа