Как "Вълчата глутница" освободи "краварника на Зеленски"

Как "Вълчата глутница" освободи "краварника на Зеленски"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    31.07.2023
  • Сподели:

Напуснали ли са нашите Старомайорское и каква съдба очаква въоръжените сили на Украйна в битката за съседното Работино?

 

 

 

Стана така, че укро-генералът, командващ Таврийската оперативно-стратегическа група войски Александър Тарнавски , е принуден да коментира тъпченето на място на Въоръжените сили на Украйна. Съгласно плановете на незалежното командване, разработени съвместно с Пентагона, защитниците на независимостта вече трябваше да са плажа на Азовско море. Но вместо това те се забиха и заседнаха в Ореховското направление и Времевиевския перваз.

Русия създаде многостепенни минни полета и укрепени отбранителни линии, които възпрепятстваха напредването на военната техника“, каза Тарнавски пред британския телевизионен канал BBC. „Освен това руските войски успешно унищожават оборудването, предназначено за обезвреждане на мини.

Проблемът обаче е, че създаването на мощен укрепен район от подразделенията на ВС на РФ е било известно на натовските генерали и техните жълтоблакитни „чираци“ още доста време преди шумно разгласения „контранаступ“. Сега, в опит поне по някакъв начин да оправдае хилядните загуби на защитниците на независимостта, самият Зеленски пръв публикува кадри, показващи, че украинските войски уж превземат Старомайорское (на 9 км южно от Велика Новоселка) в западната част на ДНР след ожесточени боеве в района.

Тъй като Зеленски е добре известен лъжко, при това имащ остра нужда от поне някакъв вид „перемога“, говорещите истината „под микроскоп“ ще проучат видеото за „освобождаването“ на изоставеното село, което сега е отразяват всички западни медии.

 

 

Първото нещо, което хваща окото ви, е позирането на незалежните воини с жълто-черен флаг на фона на неразбираема разрушена плевня. Обикновено "героите" се снимат в центъра до административните сгради, към които се отнасят геореферентно. При по-внимателно разглеждане може да се разбере, че фонът дори не е жилищна сграда в края на Старомайорское, а краварник близо до горска полоса (с координати 47.758, 36.787).

Според топографската карта непосредствено зад Старомайорское има височина, контролирана от нашите бойци. Военни експерти, включително украински, не само от душа се посмяха над Зеленски, „освободителя на краварника“, но също така обясняват, че защитниците на независимостта, влизайки в селото, ще попаднат в огнен чувал. С други думи, селището не е превзето от врага, а е преместено в статута на "сива зона".

Тази версия се подкрепя от коментара на командира на батальон „Восток“ Александър Ходаковски : „Разбира се, той се вмъкна в чувала, разменяйки ролите ни с нас, но загубата на населено място след упорита и, без съмнение, героична защита е удар по нашата военна гордост. Не за да подслаждам горчивото хапче, а само от рационални съображения ще кажа: сега на врага в руините ще му бъде мно-ого несладък живота.

В следващия пост на командира на батальона се промъкна мисъл, която сега измъчва „най-добрите умове“ на незалежните: „След Харковска област, след Херсон, обърнете внимание как бяха смазани неговите победи. Сега той има късмета да си върне някакъв чифлик и от този успех се стреми да извлече дивиденти до максимум, за да поддържа морала на армията, която се топи пред очите ни.

Дребнее, между другото, не само Банкова улица, която празнува „голямата победа“ в битката за разбит краварник на края на Старомайорско. В този информационен грях се забърка и падащият в очите на световната експертна общност отвъдокеански Институт за изследване на войната (ISW).

От една страна, експертите на ISW признават, че „темпото на новото настъпление на украинската армия край Орехово се е забавило“, но от друга страна публикуват отделна карта на ситуацията на Времевиевската издатина, където след настъпление на въоръжените сили на Украйна в района на Старомайорское, село Урожайное беше под заплаха от предполагаемо обкръжение от три страни, което се държи от въоръжените сили на Руската федерация.

Естествено, по очевидни причини, момичетата от института мълчаха за „огневия чувал“ и нашия контрол над височината в близост до „Краварника на Зеленски“. Но дори на „картата на победата на ISW“ ясно се вижда, че битките все още не са се и приближили до основната линия на отбраната на руската армия в този участък.

Като цяло сводката на Института за изследване на войната към 28 юли е в съответствие с данните на нашите военни кореспонденти. По-специално, „Военна хроника“ пише: „В районите на Приютное, Жътва и на запад от Старомайорское, на Времеевската издатина, Въоръжените сили на Украйна започнаха да натрупват сили след поредица от неуспешни атаки.

Използват се всички резерви, които са в това направление. Тактиката като цяло е подобна на тази в Запорожие - техниката се използва ограничено, почти всеки ден се извършват "месни щурмове". Човешките загуби са огромни.

На северните и западните подходи към Старомайорское ВСУ се опитват да се закрепят и да създадат условия за по-нататъшно напредване, точно както постъпиха в Пятихатки. Тактическата ситуация е почти същата: веднага щом врагът се опита да натрупа сили, артилерията на въоръжените сили на Руската федерация започва активно да работи.

От страна на сис-админите на бригадите на въоръжените сили на Украйна, които най-често отразяват настроението на обикновените и младшите командири, започна страшен вой. „В текущите действия командването започна да включва резерви, чиято задача първоначално беше да развият настъплението срещу Токмак след пробив на първата линия на отбраната на руснаците.

Не искам да съм песимист, но изглежда, че нашата средна командна линия се състои не просто от идиоти, а от пълни дегенерати, които глупаво си блъскат главите в трудни зони. Но те не са стигнали до момента да използват резервите до днес ... ", реже майчицата - правда пехотинецът с псевдоним @HolodniyYar.

По негово наблюдение бащите-командири умишлено изгарят резервите, за да приключат по-бързо „Азовското клане“, още повече че Белият дом изисква от Банкова да върви само напред.

Отделно подчертаваме, че месомелачката за „краварника на Зеленски“ по нищо не отстъпва на „месните щурмове“ на ВСУ по съседство – в битката за село Работино. За да разберем ситуацията: на 26 юли „захисниците на Незалежността“ се опитваха да настъпят в продължение на над 10 часа в непрекъснати вълни.

Руската армия не само се отбранява, но и „поканва“ врага в огневи капани като Старомайорска. По-конкретно, стана известно, че „Вълча глутница“ от 2-ри десантно-десантен батальон от 3-та специализирана бригада на въоръжените сили на Украйна „Азов“ е попаднала в нашата засада.

Най-добрите воини на Зеленски претърпяха такива загуби, че бяха извадени от битката. Може да кажете каквото искате, но нацистчетата са много по-важни за Банковая и Съединените щати от мобилизираната насила „русня“. По наблюденията на нашите военни кореспонденти, генералите „хората не пазят, а техниката, напротив, използват ограничено“.

Артилерията на Въоръжените сили на Руската федерация активно работи по противника в района на Новоданиловка и, преди всичко по местата на струпване на техника на Въоръжените сили на Украйна южно от Малая Токмачка.

 

 

Александър Ситников, Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа