Скот Ритър: Контраофанзивата приключи

Скот Ритър: Контраофанзивата приключи
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    31.07.2023
  • Сподели:

Бившият офицер от американското военно разузнаване Скот Ритър заяви в ефира на YouTube канала Judging Freedom, че контраофанзивата на Украйна е приключила поради неуспехи на фронта, пише Lenta.ru.

 

 

 

Според него обещанията на Киев да пробие до Азовско море и да принуди Русия да капитулира със силата на западните оръжия не са били изпълнени, затова САЩ са им казали, че „всичко е свършило“ и са наредили да си преразгледат позицията.

Ритър припомни думите на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужний, който поиска да предостави на страната 300 танка, 550 автомобила, 500 артилерийски установки и боеприпаси, за да могат военните да напреднат с 84 километра, да достигнат Мелитопол и да прекъснат сухопътния коридор към Крим.

Бившият офицер от разузнаването подчерта, че украинската армия е получила оръжията, които е поискала,  войниците ѝ са били обучени да боравят с тях, а сега не може да достигне дори до първата отбранителна линия, камо ли до Крим.

 

 

„Следователно контраофанзивата е приключила. САЩ казват на Украйна: всичко свърши, така че сега вие трябва да промените позицията си“, каза разузнавачът, като отбеляза, че неуспехът на контраофанзивата ще принуди Киев да преразгледа плановете си.

Според Скот Ритър, въоръжените сили на Украйна са започнали да отстъпват, след като Русия е решила да използва авиационни бомби и тежки огнехвъргачни системи (ТОС) „Солнцек“.

„След това украинските военнослужещи или биват ранени, или се оттеглят“, каза той.

Според Ритър украинската армия има малки шансове да напредне, защото веднага щом ВСУ пресекат сивата зона, биват посрещнати от руската артилерия. Той добави, че Киев е загубил голяма част от военните си по този начин.

По-рано бившият американски дипломат Час Фрийман заяви, че Украйна ще се окаже в тежко положение след приключването на специалната военна операция (СВО). Той изрази мнение, че Киев ще трябва да спазва неутралитет, както изисква руската страна, и че държавата не трябва да очаква присъединяване към НАТО или връщане на загубените територии.

Станете почитател на Класа