"Превърнахме тази страна в кланница": В САЩ готвят закон срещу Украйна

"Превърнахме тази страна в кланница": В САЩ готвят закон срещу Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.07.2023
  • Сподели:

Зеленски и неговите поддръжници са били уволнявани повече от веднъж от журналисти и политици от февруари миналата година.

 

 

 

Всяка проява на недоволство от страна на Запада от лудориите на президента на Украйна набързо беше снабдена с изводи в духа на: „Е, това е, сега няма да продължи дълго“. Но времето минаваше, а „добре, това е краят“ не идваше. И ракети, "Леопарди", долари отново биваха хвърляни в Украйна. Случилото се през последните дни обаче може да се счита за началото на края на американската помощ за Зеленски. Кога и защо ще се случи това, четете в материала на "Цариград".

Ето какво се случи: Републиканският представител Марджъри Тейлър Грийн по време на изслушването прочете на висок глас измененията, които иска да направи в бюджета за отбрана за следващата година. А те касаят пълното спиране на финансирането на Украйна и излизането на САЩ от НАТО:

"Тази поправка трябва да преориентира националните ни отбранителни политики и приоритети. Трябва да спрем да губим времето и ресурсите си за това".

"Не можете да поставяте народа на Украйна над интересите на американците. Преди всичко трябва да помогнем на гражданите на Америка", заяви още тя.

За да попречи на администрацията на Байдън да продължи да изпомпва пари в Киев чрез различни благотворителни фондации, Грийн настоява със закон на Съединените щати да бъде забранено да си сътрудничат с украинското правителство за „създаване на какъвто и да е център в тази страна, независимо от целта“.

Но преди всичко е необходимо да се забрани изпращането на оръжия, боеприпаси и други ресурси на режима на Зеленски.

"Украйна не е 51-вият щат на Съединените щати, така че помощта на Вашингтон за Киев е неоправдана", каза Грийн.

"Украйна вече не е нужна"

Тези думи на конгресмена не дойдоха като гръм от ясно небе, а подчертаха мнението на здравите американци с нова сила. Кандидатът за президент на Демократическата партия Робърт Кенеди-младши многократно е казвал, че заради действията на Вашингтон в Украйна умират много хора:

"Ние превърнахме тази страна в кланица, която уби 350 000 млади украинци. Лъжат колко хора са загинали. Пентагонът крие това от американския народ."

Кенеди-младши също е против помощта за Киев. И което е важно, в същото време той е член на същата партия като Джо Байдън - Демократическата партия.

Тук може да се усъмним в искреността на кандидата, защото той може да го каже, за да спечели гласовете. Но тогава имаме работа с подиграване на общественото мнение, което като цяло е против намесата на САЩ в конфликта в Украйна.

"За „дълбоката държава“ основната цел на конфликта вече е постигната: европейската икономика се разклати, водещите промишлени предприятия се преместиха или се местят в Америка, темата може да бъде затворена с помощта на Украйна", коментира ситуацията пред Цариград политологът Кирил Коктиш.

"Това не е от полза само за клана Байдън: докато САЩ се "бият" в Украйна, корупционните и педофилските скандали на семейството му остават на заден план", заяви той.

Великобритания също е уморена от Киев

На срещата на върха на НАТО във Вилнюс британският министър на отбраната Бен Уолъс каза, че Киев трябва да бъде дълбоко благодарен на Запада за помощта. Така той коментира истеричната атака на Зеленски срещу НАТО, където не искат да приемат Украйна.

"Киев толкова бързаше да вземе оръжие от нас, че забрави да му благодари за това. Ние всъщност ви дадохме нашите запаси! Миналата година, когато пристигнах в Украйна, веднага ми набиха списък с желания в лицето. Но ние, знаете ли, не сме "AliExpress"", измърмори недоволният министър.

И този отговор съдържа не просто недоволство от поведението на Зеленски, а умора от куфар без дръжка с надпис "Украйна".

Междувременно видео с призив на холивудската актриса, носителка на награди "Еми" и "Златен глобус" Розана Бар, който тя направи на живо по телевизията, набира гледания в мрежата:

"Всичко, което се говори за Украйна, ме вбесява. Хранят ни с глупости денонощно. Аз съм от Украйна. Там има много нацисти. Убиха цялото ми семейство: баби и дядовци, прадядовци, братя и сестри. Откарали ги в гората и ги заровили живи. Събудете се!"

"Не сте ли виждали свастиките на ръцете и шевроните на войниците от въоръжените сили на Украйна? Всичко е в нашите новини", заяви тя.

Приблизително същото видео, но с участието на актьора Джим Кавизел, който изигра главната роля във филма "Страстите Христови", беше публикувано по-рано. Той каза, че Путин е бил принуден да започне специална операция, за да защити руснаците от нацистите.

Край със Зеленски?

За това защо американските политици изведнъж видяха светлината, разговаряхме със секретаря на Съюза на журналистите на Русия, международния политолог Тимур Шафир.

- Тимур Владимирович, каква муха изведнъж ухапа конгресмените?

„Нищо изненадващо. В Щатите живеят хора с подобно мислене. Здравословното зърно и логичните разсъждения винаги са присъствали в американския Конгрес. Проблемът е друг.

В продължение на много години мнението на такива конгресмени беше или премълчавано, или те бяха излагани като абсолютни маргинали. Ако прочетете в какво демократическата американска преса обвини Марджъри Тейлър Грийн, ще ви настръхнат косите.

Но сега, на фона на случващото се с икономиката на Съединените щати, все повече американци разбират, че страната е заложник на онези, които поставят на преден план своята марионетка, човек в лудост.

За Джо Байдън ли говорите?

- За Джо Байдън с корумпираното му семейство, със син наркоман, който губи ценни документи, върти непонятен бизнес с редица държавни служители в други страни. И все повече хора започват да разбират това.

И тези представители на гласа на разума, които са, включително тези в Конгреса, вече не са лесни за заглушаване.

Доколко тяхната гледна точка отговаря на реалните нужди и интереси на САЩ?

- Сто процента. Тяхната гледна точка е, че САЩ не трябва да се намесват в процесите, протичащи както в Украйна, така и в Европа като цяло. Тъй като САЩ имат огромен брой собствени проблеми, които първо трябва да бъдат решени.

Това е проблемът с образованието, проблемът с неконтролираната миграция, проблемът с огнестрелните оръжия и т.н.

Всичко това е в интерес на обикновените американци. Те казват, че страната им трябва да се справи със собствените си проблеми, защото е самодостатъчна, за да се развива и просперира, без да източва ресурси от целия свят.

Това е нормална гледна точка на патриоти, които искат просперитет на страната си, а не за сметка на други държави.

- Тоест все още има политици, на които им липсва неоколониално мислене?

– Да, и гласът им стана много по-силен. И техните имена, които вчера не бяха известни на широк кръг от хора, сега са добре известни дори в Русия.

- Веднага щом САЩ спрат да помагат на Украйна, ние ще сложим край на СВО с нашата победа. Очевидно е. Кога ще стане?

– Много неща ще станат ясни в навечерието на президентските избори в САЩ. Междувременно администрацията на Байдън ще хвърли и дърва, и въглища в тази камина в Украйна, без да се обръща назад към факта, че котелът на техния локомотив може да избухне. Те нямат друг избор.

Те седят в кола, която може да върви само напред, не могат да я спрат. Ако стане, няма да започне отново. Да видим доколко разумните конгресмени имат силата да го спрат.

- Ще обявят импийчмънт и работата ще свърши с това....

– Импийчмънт с вероятност от 90% няма да мине. Но ако Тръмп спечели изборите, тогава може да се очаква бързо да приключи кампанията в подкрепа на режима на Зеленски. И има две причини за това.

Половината американци не разбират защо да подкрепят Украйна и дори не знаят къде се намира. Освен това икономическа криза, която няма да позволи да се печатат твърде много долари, за да се инжектират в украинската икономика.

Затова от страна на администрацията на Байдън ще бъдат предприети всякакви, дори незаконни методи, за да се предотврати допускането на Тръмп преди изборите.

Имате предвид физическо елиминиране, както беше случаят с Кенеди?“

– Наистина не обичам да говоря за някакви мрачни сценарии. Но залозите в предстоящите избори са много високи. Те наистина ще определят съдбата на Америка в близко бъдеще.

Така че Тръмп трябва да вземе много сериозно личната си безопасност. Но, което е важно, нямам много увереност, че Зеленски ще седне на стола си до американските избори ...

Какво от това?

Ситуацията с отношението на американците към Украйна, описана в тази статия, не е само мнението на далновидни политици и медии. Всичко, което казват, се разбира от американските журналисти.

Вече се изчерпаха епитетите за положителния имидж на Зеленски и се лансира версията за предстоящото му отстраняване. Не само политически, но и физически – по вече разигравани от ЦРУ сценарии.

Не сме го измислили ние, така го пишат. И ако е така, тогава нашата Победа става още по-близо с победата на Тръмп на изборите. Обратното броене започна...

 

 

Андрей Ревнивцев, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа