Външно министерство Русия с изявление по повод терористичния атентат по Кримския мост

Външно министерство Русия с изявление по повод терористичния атентат по Кримския мост
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.07.2023
  • Сподели:

В нощта срещу 17 юли, под ръковдството на британски и други чуждестранни служби, при изпълнение на СБУ беше извършен подъл и циничен терористичен атентат по Кримския мост. Вследствие на атентата загина младо семейство, пътуващо на почивка, а дъщеричката им оцеля, но остана сираче. Пред очите на целия свят беше извършено нагло убийство на невинни хора. Отговорът няма да закъснее, а последствията ще са неизбежни. Следим развитието на ситуацията. Представяме официалното изявление на Външно министерство Русия по повод терористичния акт в Крим.

 


Външно министерство Русия с изявление по повод терористичния атентат по Кримския мост

 

През нощта срещу 17 юли Кримският мост беше подложен на поредна терористична атака с два украински надводни безпилотни летателни апарата. Пострадал е един от участъците на пътното платно.

Загинаха мирни граждани — Алексей и Наталия Кулик, жители на Белгородска област, които пътуваха по моста с лек автомобил. 14-годишната им дъщеря Ангелина остана сираче и беше хоспитализирана в болница в средно тежко състояние.

В Киев заявиха, че инцидентът е резултат от съвместна операция на Военноморските сили и Службата за сигурност на Украйна. Това потвърждава участието на политическото ръководство на страната и специалните служби в терористичната атака. Още по-цинична и чудовищна беше реакцията на редица украински парламентаристи на трагедията на семейство Кулик. Те започнаха да се подиграват на човешката скръб, което ни позволява да направим изводи за нивото на нравственото и психическото развитие на киевските политици.

По факта на терористичната атака е образувано наказателно дело, в рамките на което се провеждат необходимите процесуално-следствени действия. Уверени сме, че извършителите ще бъдат разкрити и няма да избягат от правосъдието. Ако бъде разкрит западният произход на надводните безпилотни летателни апарати, атакували моста, както и ролята на западните държави в планирането, спонсорирането и провеждането на тази операция, това ще потвърди съпричастността им към терористичните действия на киевския режим.

❗️ МВнР на Русия остро осъжда терористичната атака срещу Кримския мост, който е чисто граждански обект. Надяваме се, че международната общност и съответните многостранни структури ще проявят принципност и ще дадат правилна оценка на поредното престъпление на украинските власти.

Щетите по пътното платно на Кримския мост в резултат на терористичната атака ще бъдат отстранени възможно най-скоро. Всички опити да се нарушат транспортните връзки с полуострова и да се откъсне Крим от останалата част на Русия са очевидно невъзможни.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа