В Египет се проведе кръгла маса «Русофилите и тяхната роля в защитата на руската култура»

В Египет се проведе кръгла маса «Русофилите и тяхната роля в защитата на руската култура»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.07.2023
  • Share:

Невероятно, но факт, Международно движение «Русофили» обхваща  Египет. Днес там беше проведена кръгла маса на тема:
» Русофилите и тяхната роля в защитата на руската култура» с подкрепата на Руски дом в Кайро съвместно с Дружеството за приятелство Египет-Русия и Египетската асоциация на завършилите руски и съветски университети.

 


В Египет се проведе кръгла маса "Русофилите и тяхната роля в защитата на руската култура"

 

 

В Египет се проведе кръгла маса "Русофилите и тяхната роля в защитата на руската култура"

 

 

В кръглата маса участваха: заместник-министърът на културата – Др. Карма Сами, ръководител на катедрата по руски език, университет Айн Шамс – д-р. Мохамед Наср, представител на директора на Руския дом в Кайро Марат Гатин – Денис Бронников, генерален секретар на Египетската асоциация на завършилите руски и съветски университети – д-р. Фатхи Туган, филмов режисьор — Фаик, представители на културата, изкуството и обществени организации. Водещ на кръглата маса беше генералният секретар на Дружеството за приятелство Египет-Русия и основател на Международното движение на русофилите – Шериф Гед.

Приветствие към участниците в кръглата маса отправи председателят на Международното движение на русофилите Николай Малинов.

Присъстващите успяха да чуят за създаването на Международното движение на русофилите през март 2023 г. и се запознаха с целите на организацията. Представители на организациите, организирали кръглата маса, изявиха желание да се присъединят към МДР. А това е важна в стъпка в противовес на лъжите на Запада, който се опитва да внушава на световната общност заплаха от Русия. В действителност света уверено се движи към посрещането на многополюсен свят и диалогът в него е изключително важен.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа