За резултатите от срещата на върха на НАТО във Вилнюс

За резултатите от срещата на върха на НАТО във Вилнюс
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.07.2023
  • Share:

???? На 11-12 юли във Вилнюс се проведе срещата на върха на Северноатлантическия пакт. Резултатите от срещата показват, че организацията окончателно се е върнала към схемите от Студената война, само че сега в името на защитата на «нашия един милиард» от другата част от човечеството и въз основа на идеологията за разделяне на света на «демокрация и автокрация».

 


За резултатите от срещата на върха на НАТО във Вилнюс

 

???? «Колективният Запад», ръководен от Съединените щати, не е готов да се примири с формирането на многополярен свят, той възнамерява да отстоява своята хегемония с всички налични средства, включително военни. Опитите на НАТО да прикрие своите агресивни стремежи и действия с Устава на ООН не издържат никаква критика. Алиансът и Световната организация нямат нищо общо.

???? За Запада «основаният на правила ред» е самовъзложен прерогатив за нарушаване на международното право. Резултатът от действията на НАТО е добре известен — разрастването на огнища на нестабилност, разрушаването на държави, ширещият се тероризъм, безнаказаното извършване на военни престъпления, кръвта на мирното население, включително деца, безкрайни потоци от бежанци.

<…>

❗️ Разгръщайки спиралата на милитаризация и изостряне на военно-политическото напрежение в името на постигането на превъзходство, НАТО продължава своята провокативна политика на разширяване. В центъра на тези натовски стремежи е по-нататъшната «натоизация» на Украйна.

<…>

☝️ Резултатите от срещата на върха във Вилнюс ще бъдат внимателно анализирани. Отчитайки идентифицираните предизвикателства и заплахи за сигурността и интересите на Русия, ние ще реагираме своевременно и по съответстващ начин, като използваме всички средства и методи, с които разполагаме. Като допълнение на вече взетите решения ще продължим укрепването на военната организация и отбранителната система на страната.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа