Първото чуждестранно представителство на Международното движение на Русофилите отвори врати в Италия

Първото чуждестранно представителство на Международното движение на Русофилите отвори врати в Италия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.07.2023
  • Share:

Първото чуждестранно представителство на Международното движение на Русофилите отвори врати в Милано. Това съобщи пред агенция ТАСС нейният председател, италианският журналист и политически коментатор, кандидатът на антропологическите науки Елисео Бертолази.

 

 

Първото чуждестранно представителство на Международното движение на  Русофилите отвори врати в Италия

 

 

Според думите му, Международното движение на Русофилите ще популяризира своите идеали и идеи чрез инициативи за защита на руската култура, в частност музика, литература, история.

Асоциацията Венето-Русия, Руският дом във Верона, както и Московският център за филмови фестивали и международни програми ще подпомагат работата на представителството. Вече са подписани протоколи за сътрудничество, съобщи Бертолази.

В церемонията по откриването на представителството участва Дмитрий Щодин, генерален консул на Руската Федерация в Милано.

Приветственото слово отправи председателят на МДР, лидер на Национално движение Русофили и Българска партия „Русофили за Възраждане на Отечеството” Николай Малинов.

Напомняме, че на 14 март 2023 г. в Държавния музей. Александър Сергеевич Пушкин се състоя учредителният конгрес на Международното движение на русофилите (МДР).

На събитието присъстваха представители на четиридесет и две държави от Европа, Азия, Африка и Америка. Приет бе манифест на ново движение, чиито членове възнамеряват да се противопоставят на русофобията и да разпространяват истината за Русия въпреки усилията на западната пропаганда.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа