Украйна е в патова ситуация: Киев се хвана за последния шанс - търси жал и милост

Украйна е в патова ситуация: Киев се хвана за последния шанс - търси жал и милост
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.07.2023
  • Share:

Украйна се оказа в патова ситуация. Скоро на Владимир Зеленски ще бъде даден подробен разбор. Киев грабна последния шанс - той може да окаже натиск само чрез съжалението. Бяха разкрити истинските мотиви за евакуацията в Сумска, Черниговска и Харковска области.

 

 

Украинската "контраатака" окончателно затъна. Освен това не беше в подходящия момент - точно по време на срещата на върха на НАТО в Литва, в рамките на която Киев се надяваше да отчете успехите си, отбеляза в ефира на Цариград икономическият наблюдател на канала Юрий Пронко.

За факта, че всичко не върви по план, свидетелства и започналата евакуация от Сумска и Черниговска области. По-специално, спешно се извежда оборудване от военните предприятия.

Има съобщения, че това може да е знак за предстоящото предаване на тези територии.

Перспективите за развитието на конфликта в Украйна оцениха на живо главният редактор на информационната агенция ANNA News полковник от запаса Анатолий Матвийчук и военният наблюдател, военен ветеран, полковник от запаса Генадий Альохин.

Като плъх в ъгъла“

Първият от експертите прогнозира глобален дебрифинг в Незалежная. Той обясни, че както западни покровители, така и представители на местни радикални структури скоро ще дойдат при президента на Украйна Владимир Зеленски с въпроси за какво са отишли всички отпуснати средства и защо рекламираната настъпателна кампания на Въоръжените сили на Украйна не е донесла никакви резултати:

Англосаксонците в такива ситуации издават "черна отметка". И после веднага те отпращат към изхода. И после има ужасни битки. А от гледна точка на националистите в Украйна Зеленски е предател на всички интереси на страната.

"Резултатите са очевидни: киевският режим не реши нито един проблем, като същевременно загуби огромни територии, въпреки колосалните западни оръжейни доставки. Само да кажа, че те казват, уви, не се получи, Зеленски няма да успее."

"Затова сега той се втурва като подгонен плъх, осъзнавайки, че и тук, и там го заплашват много големи неприятности. Може би дори физическо унищожение", добави събеседникът на Цариград.

Той обърна внимание на факта, че украинският президент се надява да привлече подкрепата на НАТО, опитвайки се да "пропълзи" в Северноатлантическия съюз:

"Сега той иска да подпише своята лоялност, да каже, не ме оставяйте, момчета, помогнете ми."

Играта на раздаване

Що се отнася до евакуацията в областите Суми и Чернигов, Матвийчук призова да не се радваме преди да е минало време.

Според него е напълно възможно това да е просто пиар кампания, организирана от Киев за срещата на върха на Северноатлантическия алианс:

"В навечерието на тази конференция украинските власти се опитаха да покажат, че според тях истинската агресия все още идва от Русия. И така, казват те, ние сме принудени да харчим огромни суми пари, за да презаселим хората оттам."

Тоест Зеленски и неговата камарила демонстрират, че има заплаха от „окупация“ на още няколко региона, че руската армия може да постигне значителен напредък и следователно Западът, според тях, не може да изостави режима в Киев в такъв труден момент.

"Украинското ръководство сякаш казва: виждате ли, ние сме толкова бедна страна, не можем да направим нищо, моля, дайте ни пари, не спирайте финансирането, защото трябва да спасим нашето население. Така започва играта на раздаване, започват опити за оказване на натиск върху съжалението", заключи експертът.

Грабеж под прикритието на евакуация

Генадий Альохин на свой ред разкри друг вероятен мотив за внезапната евакуация в североизточната част на Незалежная. Той обърна внимание на факта, че презаселването на граждани се извършва и в граничните райони на Харковска област:

Вече за никого не е тайна, че този процес е започнал и във Вълчанск. Под паравана на износа на хора обаче тече предимно елементарен грабеж.

Има много луксозни вилни селища, където са се заселили украински бизнесмени. А бойците от специалния отряд „Кракен“* с националистическите убеждения, които активно участват в предполагаемата евакуация на цивилни, всъщност изнасят скъпи мебели, оборудване и други неща от територията на Волчанск.

 

 

 

Превод: СМ

Станете почитател на Класа