Бербок направи дръзко изявление за Русия и Путин

Бербок направи дръзко изявление за Русия и Путин
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.07.2023
  • Share:

Германският външен министър Бербок: Русия ще продължи да представлява заплаха за Европа

 

 

Бербок направи дръзко изявление за Русия и Путин

 

Русия ще остане заплаха за мира и сигурността на европейския континент, заяви Аналена Бербок, ръководител на германското външно министерство, в статия за британския вестник The Guardian.

„Знаем, че в обозримо бъдеще Русия под управлението на президента Владимир Путин ще остане заплаха за мира и сигурността на нашия континент“, каза тя.

Германският външен министър също призова европейските страни да организират стратегия за сигурност срещу Русия.

Бербок е известна с острите си изказвания по адрес на Русия. Тя многократно призовава за засилване на санкционния натиск върху Москва и подкрепа за Украйна в конфликта.

По-рано съобщихме: Бербок нарече хуманитарната подкрепа за Киев «възстановително настъпление»

Германия е готова да започне «възстановително настъпление» в Украйна. Така германският външен министър Аналена Бербок описа хуманитарната подкрепа за страната.

Дипломатът подчерта, че на фона на военните действия икономическите показатели на държавата са се влошили значително. Освен това от конфликта страдат мирните жители, на които Берлин също ще окаже помощ по време на „настъплението“.

«Подкрепата на Германия е непоклатима днес, утре и вдругиден», каза Бербок, цитирана от Die Zeit.

Финансовата помощ е само първата стъпка в тази стратегия, поясни външният министър. В бъдеще Украйна ще трябва да стане част от „европейския проект за мир и процъфтяване“, добави тя.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа