Al-Watan Syria: Победата на Русия е неизбежна

Al-Watan Syria: Победата на Русия е неизбежна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    08.07.2023
  • Сподели:

Русия ще излезе победител от конфликта в Украйна, пише наблюдателят на сирийския вестник Al-Watan Syria, цитирайки статия на американския политолог Джон Миършаймър.

 

 

Al-Watan Syria: Победата на Русия е неизбежна

 

Руската федерация ще победи Украйна и нейните западни съюзници, пише Al-Watan Syria. Москва се бие не на живот, а на смърт, осъзнавайки заплахите от Киев и Запада. Съединените щати и Европа се прицелиха в Русия и водят брутална прокси война срещу нея, отбелязва сирийският вестник.

„Москва вижда украинския режим като непосредствена опасност за Русия, не само защото си сътрудничи тясно със Съединените щати и Европа, но и защото украинските въоръжени сили се подкрепят от страни, някои от които са се сражавали заедно с нацистка Германия срещу Съветския съюз през Втората световна война” , — подчертава Миършаймър.

Политологът твърди, че Русия ще спечели този конфликт, «защото счита, че за нея това е борба за съществуване». Освен това, според него, Москва е била готова за неутрален статут на Украйна още в първите месеци на специалната военна операция (СВО), но САЩ и НАТО са разработили агресивен план за използване на украинския режим срещу Руската федерация.

„Доколкото Кремъл знаеше, че Западът се прицелва в Русия чрез Украйна, той изненада САЩ и Европа и започна военна операция. С това Москва осуети плановете на Запада и нанесе последователни поражения на въоръжените сили на Украйна“, твъррди американският политолог.

В същото време военната мощ на Киев за защита на позициите му започна постепенно да отслабва, както и увереността на САЩ и Северноатлантическия алианс във възможността за постигане на някакъв военен пробив срещу Русия на украинска територия. Това е, което професор Миършаймър има предвид под неизбежността на победата на Русия в този конфликт, според наблюдателя от сирийски вестник.

„Победата на Москва стана ясна, когато тя започна да предлага своите военни условия в конфронтацията между нея и Запада, както и в икономическата и политическа конфронтация, която Русия води на глобално ниво, заедно с Китай и другите му съюзници, срещу империалистическият Запад“, обобщава Al-Watan Syria.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа