«Възможна е война»: Във Франция забиха тревога заради нова заплаха от Украйна

«Възможна е война»: Във Франция забиха тревога заради нова заплаха от Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.07.2023
  • Сподели:

Agoravox: Протестиращите във Франция могат да получат достъп до оръжия на НАТО от Украйна

 

 

"Възможна е война": Във Франция забиха тревога заради нова заплаха от Украйна

 

Протестиращите във Франция може да използват оръжия от страни от НАТО, предоставени на Украйна по време на безредиците, пише порталът AgoraVox.

„Днес, в контекста на конфликта в Украйна и неконтролираното движение на оръжия, изпратени от НАТО „в помощ“ на Украйна, съществува риск те да бъдат използвани във Франция по време на настоящите вълнения“, се казва в статията.

Както отбелязва авторът, западните оръжия, предназначени за използване в конфликта в Украйна, отдавна се появяват на черните пазари в Европа.

Той счита, че скоро в ръцете на протестиращите може да попаднат не само украинските картечници, но и противотанковите ракетни комплекси Javelin и зенитно-ракетните комплекси Stinger.

«Ще стигнат ли хулиганите по-далеч от грабежите и паленето на автомобили? Ще приеме ли тяхното «негодуване за убития връстник» формата на истинска гражданска война, за която толкова често се говори?

И която война има помощ под формата на «реки» от оръжие от Украйна, където НАТО безконтролно го изпраща?

Не е ли заплашена Франция от война с «чуждестранните общности» на собствената й земя?», прави изводите си журналистът.

Миналия вторник полицейски служители застреляха и убиха 17-годишен тийнейджър по време на пътна проверка в Нантер, който според служителите по сигурността е отказал да изпълни исканията им.

В редица градове във Франция избухнаха безредици, които продължават вече няколко дни. Според Министерството на вътрешните работи в цялата страна младите хора са подпалили около 3,8 хиляди автомобили, както и полицейски и правителствени сгради, около сто кметства са били атакувани от началото на погромите.

Според Министерството на икономиката са били разграбени над хиляда търговски обекта, около 370 банкови клона и около 10 търговски центъра.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа