Руски бойни кораби маневрират край Тайван, Тайпе изпрати изтребители

Руски бойни кораби маневрират край Тайван, Тайпе изпрати изтребители
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.06.2023
  • Сподели:

Тайван забеляза два руски военни кораба край източното си крайбрежие и изпрати свои самолети и кораби, за да наблюдават ситуацията. Това съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на тайванското министерство на отбраната.

 

 

В изявление от министерството посочиха, че двете фрегати са плавали в северна посока край източното крайбрежие на Тайван и след това са "напуснали тайванската зона за реагиране" в югоизточна посока край пристанищния град Суао, който е основна база на тайвански военноморски флот.

Руските информационни агенции съобщиха, че отряд кораби от Тихоокеанския флот на Русия е навлязъл в южните части на Филипинско море за изпълнение на задачи като част от далечен морски преход.

Припомняме, че Тайван се присъедини към Съединените щати и техните съюзници в въвеждането на широкообхватни санкции срещу Русия след нейното нахлуване в Украйна.

Силите на Тихоокеанския флот на Русия започнаха оперативни учения във водите на Японско и Охотско море, които трябва да продължат до 20 юни, съобщи руското министерство на отбраната на 5 юни.

Ученията включват повече от 60 бойни и спомагателни кораба, около 35 самолета на морската авиация , брегови войски и повече от 11 000 военнослужещи, според министерството.

 

Станете почитател на Класа