Сателитни СНИМКИ показаха полевия лагер на "вагнеровци" в Беларус, в Краматорск е унищожен щабът на най-мощната бригада на ВСУ

Сателитни СНИМКИ показаха полевия лагер на "вагнеровци" в Беларус, в Краматорск е унищожен щабът на най-мощната бригада на ВСУ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.06.2023
  • Сподели:

Беларуската служба на радио "Свобода" публикува сателитни снимки на предполагаемия полев лагер на "вагнеровци" в село Цели в Беларус (на около 90 км от Минск).

 

 

На снимките е военното поделение в Цели на 17 и 27 юни. Там се появиха платформи: това могат да бъдат палатки със същия размер или голямо оборудване на "Вагнер", пише УНИАН.

"На снимката виждаме две площадки. Тази в северната част е с размери 270 на 170 метра. Тази в източната част е с размери 200 на 160 метра. На тези площадки се виждат периодично повтарящи се обекти. Това може да е комбинация подобни по размери палатки (като в руския военен лагер на територията на Обуз-Лесновския полигон) или едрогабаритна техника“, казват журналистите.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че ежедневно получава доклади за ситуацията на украинско-беларуската граница. В контекста на преместването на "вагнеровци" в Беларус той увери, че ситуацията все още е под контрол.

Цялото ръководство на групата "Вагнер" в момента е в Беларус. Беларуската им база е дори по-близо до Москва от бившите полеви лагери. Това заяви в телеграмата си руският военнопрестъпник Игор Гиркин.

Полският президент Дуда вече изрази опасения, че вагнеровците могат да създадат своя база буквално на границите на Европейския съюз.

Руските военни удариха в ДНР пункта за временно дислокиране на командирите на 56-та мотострелкова бригада от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), която беше наречена „най-мощната“. Това каза на брифинг официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от чужди агенции.

"В град Краматорск, ДНР, беше ударен пункт за временна дислокация на командирите на 56-та мотострелкова бригада от Въоръжените сили на Украйна. 

В районите на населените места Предтечено и Веселое, ДНР бяха поразени наблюдателни постове на батальоните на 63-та механизирана и 10-та планинско-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна.В района на село Новопавловка ДДНР бе унищожен склад с ракети и боеприпаси на 47-ма артилерийска бригада на Въоръжените сили на Украйна“, каза офицерът.

Между другото, именно тази „най-мощна бригада от въоръжените сили на Украйна“ капитулира в Мариупол през април. Това подразделение защитава завода за желязо и стомана на Илич. Руските сапьори през март завършиха разминирането на територията на предприятието. Самият Мариупол се планира да бъде напълно възстановен в рамките на три години.

В мрежата се появи видеозапис, публикуван вероятно от британски наемник с позивна Питър, който потвърждава, че ударът по Краматорск е поразил база на Въоръжените сили на Украйна и наемниците в общежитието.

 

«Здесь кругом солдаты под завалами», — удар по расположению наёмников в Краматорске (ФОТО, ВИДЕО) | Русская весна

 

 

Сред тях и военни от Въоръжените сили на Украйна има загинали и ранени.

На развалините в Краматорск е забелязан и друг наемник - американецът Ник Дъкуърт (на снимката с брада).

В доклада на Министерството на отбраната се посочва, че целта на удара по Краматорск е била ръководството на 56-а бригада на Въоръжените сили на Украйна и друго командване на украинските войски, което е провеждало срещата.

Изпълняващият длъжността ръководител на Луганската народна република Леонид Пасечник заяви, че руските военни са хакнали алгоритъма Storm Shadow и успешно унищожават тези ракети англо-френско производство, изстреляни от украинската армия на територията на ЛНР.

 

Глава ЛНР объявил всеобщую мобилизацию вслед за ДНР — РБК

 

 

"Днес, след като проучихме по-подробно характеристиките на това оръжие, характера на полета и т.н., нашите части за противовъздушна отбрана доста ефективно се борят със Storm Shadow и противодействат на този тип оръжие. Ние сваляме тези ракети ", каза той пред чуждестранни агенции.

По-рано пенсионираният подполковник от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко каза, че украинските войски изпитват проблеми с логистиката поради проливните дъждове в купянското, краснолиманското и донецкото направление. По думите му водните потоци са отнесли черни пътища, поради което вражеската техника постоянно е заседнала.

 

 

 

Станете почитател на Класа