На Украйна й останаха два варианта след изявлението на Зеленски

На Украйна й останаха два варианта след изявлението на Зеленски
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.06.2023
  • Сподели:

Advance: Киев има два варианта след думите на Зеленски за бавното контранастъпление

 

 

На Украйна й останаха два варианта след изявлението на Зеленски

 

След изявлението на украинския президент Владимир Зеленски, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна се движи по-бавно, отколкото им се иска, пред Киев и НАТО остават две възможности, включително доставка на нови оръжия или присъединяване към западния военен блок, пише Advance.

«Първо, Киев настоява още повече оръжия да бъдат изпратени незабавно в Украйна, включително изтребители F-16.

Второ, по-опасното е, че се обмисля идеята Украйна да стане член на Северноатлантическия алианс под някакъв вид ускорена процедура“, се казва в публикацията.

В статията се отбелязва, че са започнали опити за „вкарване“ на Украйна в НАТО, заобикаляйки всички правила, трябва да се отбележи, че предложенията по тази тема са направени веднага след като Зеленски заяви за бавното напредване на своите войски.

Както се припомня в материала, британският външен министър Джеймс Клевърли заяви, че страната му, както всички членове на Северноатлантическия алианс, подкрепя плана за ускорено влизане на Украйна в НАТО без необходимост от стандартна процедура и изпълнение на всички условия.

«Джеймс Клевърли се позова на някакво мнимо единодушие, но в действителност не е така. Членовете на НАТО имат различни виждания за членството на Украйна в алианса, което е особено забележимо в навечерието на предстоящата среща на върха на организацията, която ще се проведе в средата на следващия месец в столицата на Литва“, пише авторът.

Той стига до извода, че ако определени сили се опитат да прокарат идеята за ускорено влизане на Украйна в НАТО и ако тази идея надделее, това може да доведе до ескалация на въоръжения конфликт.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа