Пригожин обърна палачинката: Нито аз, нито "Вагнер" зовем за смяна на Путин

Пригожин обърна палачинката: Нито аз, нито "Вагнер" зовем за смяна на Путин
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.06.2023
  • Share:

ЧВК „Вагнер“ и Е.В. Пригожин не се обявяват против и не призовават за смяната на президента на Руската федерация, не се обяват срещу органите на централната власт, срещу конституционния строй на РФ, не се обявяват срещу целите и задачите на специалната военна операция. Това написа точно в 18 часа в профила си в Telegram ръководителят на групировката Евгений Пригожин, когото руският президент Владимир Путин обвини днес в предателство и срещу когото беше повдигнато обвинение.

 

 

 

ЧВК „Вагнер“ настоява да ѝ бъде предадено ръководството на Министерството на отбраната на Русия, което, според Пригожин, води Русия към военно поражение на бойното поле и съзнателно унищожава ЧВК „Вагнер“.

По-ранните остри критики на Пригожин към войната в Украйна бяха съсредоточени главно срещу министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на щаба Валерий Герасимов, както и руската служба за сигурност ФСБ и олигарсите в страната. Много рядко той споменаваше Путин като виновен за нещо и то беше по-скоро в смисъла на това, че се доверява на грешните хора и игнорира заплахи.

През последните дни обаче близки до Пригожин канали в Telegram говорят за смяна на президента и за промяна в управлението на Русия като цяло.

Станете почитател на Класа