Как ще се развие и какво означава за Украйна бунтът на Пригожин?

Как ще се развие и какво означава за Украйна бунтът на Пригожин?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.06.2023
  • Share:

Презрян, но в случая полезен урод е Пригожин, който вдигна въоръжен бунт срещу Шойгу и Герасимов, завзе щаба на руския Южен военен окръг и сега челните му глутници се насочват към Воронеж и по-нататък към Москва.

 

 

 

Всъщност това е бунт: не срещу военните престъпници Шойгу и Герасимов, а срещу самия Путин, чието място Прихожин отдавна иска да заеме и да създаде свой пашалък в Русия.

Какви са истинските мотиви на Пригожин да се вдигне на въоръжен бунт?

Мисля, че той като човек, който познава лично Путин повече от 30 години, се отнася към него с презрение и вижда, че той, след като разпали кървава баня срещу Украйна заради въображаемото си величие, вече не контролира ситуацията във властта.

Нещо повече, Пригожин, който от 10 години участва във военни преврати в Африка, е решил, че щом може да завземе властта в Судан или ЦАР, може да го направи и в Русия, която Путин докара до нивото на тропическа диктатура за 23-те си години на власт.

 

Интересният въпрос е каква точно е причината за бунта?

Вчера в 19:30 ч. Пригожин публикува видеоклип, на който се виждат кадри от ракетен удар по тилов лагер на „Вагнер“, при който се твърди, че са загинали негови бойци.
Убеден съм, че тази провокация е организирана от самия Пригожин, защото нямаше никакъв смисъл Шойгу и Герасимов да ударят един от десетките военни лагери на „Вагнер“.
Ако наистина искаха да решат проблема си с кървавия клоун, трябваше да ликвидират самия него, вместо да удрят по някакви палатки в гората и да дават повод за бунт.

Пригожин отдавна се готви за бунт. Ето защо той прекара последните шест месеца в повишаване на видимостта си чрез обвиняване на Шойгу и Герасимов в саботаж и печелене на доверие сред военните от рф, недоволни от начина, по който се води престъпната война срещу Украйна. Точно затова той отвори центрове „Вагнер“ във всеки федерален субект на Русия и напоследък обиколи половината страна.

Пригожин е преминал Рубикона, тръгва ва банк и няма да се отклони от пътя си, докато не бъде физически унищожен или не постигне целите си.

Какви са вариантите за развитие на ситуацията според мен?

Първият: Властите на Путин ще се сринат като къщичка от карти от днес за утре. Отрядите на Пригожин ще влязат в Москва, ще завземат Кремъл, министерството на отбраната и цялата власт, а „готвачът“ ще се обяви за военен диктатор на Русия с мотива, че Путин не може да изпълнява задълженията си поради внезапно влошаване на здравословното му състояние.

Вторият: Путин ще даде заповед за физическото унищожаване на Пригожин, който вече е фактически поставен извън закона, с удар на „Кинжал“ или „Искандер“, както и за разгромяване от въздуха на конвоите на ЧВК, които сега се насочват от юг към Москва. Защо казвам от въздуха? Защото е малко вероятно някоя сухопътна част на Рф да се осмели да влезе в открит бой с опитните и строго дисциплинирани щурмоваци.

Трето: Путин ще се откаже от плана си да унищожи физически Пригожин и ще се опита да преговаря с него, като изпълни исканията му да отстрани Шойгу, Герасимов и други неефективни военнопрестъпници, заменяйки ги с пълномощници на Пригожин, за да засили военния натиск върху Украйна и нашите съюзници.
Това все пак ще означава фактическо предаване на властта в ръцете на Пригожин и оттегляне на Путин от властта, а в дългосрочен план и възможността да бъдат разстреляни заедно с Кабаева за държавна измяна, както бяха разстреляни съпрузите Чаушеску през 1989 г. на втория ден след началото на въстанието.

Според мен и трите варианта, които цитирах по-горе, само укрепват позициите на Украйна и приближават нашата победа.

Ако Пригожин завземе властта в Кремъл, това ще доведе с 99% вероятност до разпадането на Русия, което прогнозирах от 24 февруари 2022 г. Кадиров и ръководителите на другите национални образувания в Кавказ, Поволжието, Сибир, знаят, че Пригожин смята всички тях за хора втора категория и лесно ще даде заповед да се разстреля и унищожи всеки от тях. Затова те ще се споразумеят с местните командири на въоръжените сили на Русия, Росгвардия, ФСБ и ще обявят своята независимост от Пригожин.

Ще избухне въоръжена кланова война за власт, за ресурси, ще има толкова много хаос и безредие, че в сравнение с това 1917 г. ще изглежда като приказка.

Ако Путин наистина даде заповед и Пригожин бъде ликвидиран, тогава в руската армия, която по някакъв начин успяваше да задържи надеждата в някакви перспективи, ще бъде абсолютно унищожено и онова, което остава като вяра във възможността за победа в конфронтация с нас и нашите съюзници от НАТО.

Следва успешното ни настъпление, пълното разпадане на остатъците от фронта, а руснаците и техните подръжници ще се разбягат и ще спрат едва когато преминат границите ни.

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа