Москва: Киев се възползва от провокацията на Пригожин

Москва: Киев се възползва от провокацията на Пригожин
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.06.2023
  • Сподели:

Киев се е възползвал от провокацията на основателя на "Вагнер" Евгений Пригожин и съсредоточава части за настъпление в тактическото направление на Бахмут, предаде ТАСС, като се позова на руското министерство на отбраната.

 

 

"Възползвайки се от провокацията на Пригожин за дезорганизиране на ситуацията, киевският режим съсредоточава за настъпателни действия подразделения от 35-а и 36-а бригада на морската пехота на въоръжените сили на Украйна в Бахмутското тактическо направление", заяви министерството.

Ведомството добави, че руските въоръжени сили са отговорили с въздушни и артилерийски удари по противника.

Междувременно в Киев фрагменти от безпилотен самолет са паднали върху паркинг в центъра на украинската столица и службите за спешна помощ са пристигнали на място, съобщи кметът на града Виталий Кличко, цитиран от Ройтерс.

Кличко добави, че двама души са били ранени в централния киевски квартал Соломянский, а на снимки, публикувани в социалните медии, се вижда, че най-горните етажи на небостъргач са в пламъци.

В цяла Украйна беше обявена въздушна тревога в продължение на повече от час и в Харков, втория по брой на населението град в страната, бяха регистрирани експлозии. Съобщава се за експлозии и в Днепър в Централна Украйна, както и в други градове.

В доклад на украинските въоръжени сили се отбелязва, че са били задействали противовъздушни подразделения в цялата страна.

 

 
 

Станете почитател на Класа