«САЩ трябва да обещаят да започнат война за защита на Украйна, ако е необходимо»

«САЩ трябва да обещаят да започнат война за защита на Украйна, ако е необходимо»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.06.2023
  • Share:

Много европейски политици подкрепят влизането на Украйна в НАТО и искат блокът да даде някакво обещание да приеме Украйна в алианса на предстоящата среща на върха във Вилнюс, пише наблюдателят на The American Conservative Дъг Бандоу. В същото време европейците признават, че никой от тях няма да иска да воюва, ако се стигне до истинска война с Русия, се казва в статията.

 

 

"САЩ трябва да обещаят да започнат война за защита на Украйна, ако е необходимо"

 

С наближаването на срещата на върха на НАТО във Вилнюс алиансът се фокусира върху конфликта в Украйна, пише Дъг Бандоу, старши сътрудник в Института Катон, в статия за The American Conservative.

„Киев иска да се присъедини към НАТО. Много европейци подкрепят влизането на Украйна в алианса, включително няколко човека, които наскоро срещнах, когато посетиха Америка, за да прокарват своите интереси.

Разбира се, това, което те наистина имат предвид под НАТО, е защитен чадър, осигурен от Америка, единственият член на алианса, който разполага със значителна военна сила».

Европейските събеседници на автора са заявили, че САЩ трябва да обещаят да започнат война за защита на Украйна, ако е необходимо, се казва в статията.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа