«Спрете да наричате американските наемници в Украйна доброволци!»

«Спрете да наричате американските наемници в Украйна доброволци!»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.06.2023
  • Share:

В мрежата изтекоха видеоклипове, показващи как американски наемници се бият с руските военни, пише Newsweek. Държавният департамент на САЩ повтори призива към гражданите да не пътуват до Украйна. Читателите добавят: нека не очакват, че правителството ще се застъпи за тях, ако внезапно бъдат взети в плен.

 

 

Превод от Newsweek, САЩ:

 

"Спрете да наричате американските наемници в Украйна доброволци!"

 

Нови кадри, циркулиращи в Мрежата, показват как американски наемници се бият срещу руските войски в Украйна под тежък минометен огън.
На кадрите се вижда как войници напредват през задимена градска зона сред силно повредени сгради. Лицата на кадрите са замъглени, но под звуците на стрелба се чува американски говор.
В редица кадри групата се укрива в мазето на изоставена сграда.

Списание Newsweek не успя да провери автентичността на видеозаписите, публикувани от източноевропейското издание Visegrad 24. Изданието също така не уточнява подробности за пленените бойци, нито кога и къде са заснети кадрите.

С избухването на военните действия в Украйна в Киев пристигат наемници от цял ​​свят.

Малко след влизането на руските войски през февруари 2022 г. Украйна призова чуждестранни граждани да се присъединят към новосъздадения Международен легион за териториална отбрана, където скоро започнаха да се стичат всички, които искат да подкрепят Киев.

Известно е, че няколко американски наемници са загинали, включително в ожесточените боеве за Артьомовск край Донецк.

Миналия месец там загина бившият войник от специалните сили на САЩ Ник Меймър, който пристигна в Украйна през май 2022 г. Видеозаписът с тялото на Меймър, заснет и публикуван от руската ЧВК «Вагнер», се появи на страницата на групата преди официалното потвърждение за смъртта му.

Дейн „Птица“ Партридж, 34-годишен родом от Айдахо, бе ликвидиран през октомври. Според сестра му Джени Кори той е заминал за Украйна „да се бие за добра кауза“.

Роденият в Мемфис и бивш войник от американската армия Джошуа Джоунс бе убит през август 2022 г. Според негов приятел и колега той е бил известен с прякора „Тактическият Исус“.

Коментари на читателите:

IndependentView

Каква жажда за кръв трябва да имаш, нали?!

Надявам се, че не очакват нашето правителство да поиска освобождаването им, ако внезапно бъдат взети в плен. Американците на украинските бойни полета създават повече рискове за САЩ, отколкото носят ползи за Киев.

Mike De Bruxelles

Интересното е, че е открита нова дума за наемниците — доброволци. Целият свят знае, че специалните сили на НАТО воюват в Украйна. Русия има пълното право да отмъщава на всички страни, от които са дошли — и то с всякакви средства. По военните закони.

 

 

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа