BM: Русия заблуди разузнаването на ВВС на САЩ, които изпратиха F-35 към границите на РФ

BM: Русия заблуди разузнаването на ВВС на САЩ, които изпратиха F-35 към границите на РФ
  • Публикация: 
  • Дата:  
    24.06.2023
  • Сподели:

Пилотите на ВВС на САЩ се хванаха на хитростта на руската ПВО близо до границите на Руската федерация. Тези данни сподели военният експерт от България Бойко Николов.

 

 

BM: Русия заблуди разузнаването на ВВС на САЩ, които изпратиха F-35 към границите на РФ

 

Руските системи за противовъздушна отбрана като С-300 са признати в цял свят. Те се експлоатират от много държави и също имат реален боен опит. Според Бойко Николов преди време американската армия се е оплакала от руските системи за ПВО, които надхитрили електрониката на най-новите самолети на ВВС на САЩ. Това съобщава изданието Bulgarian Military (BM).

„Една интересна история беше разказана от полковника от ВВС на САЩ Крейг Андрле, който се намира в Германия. Той е командир на 388-мо изтребително отделение“, отбелязва авторът на българското издание.

Крейг Андрле заяви, че многократно е участвал в разузнавателни мисии близо до руските граници. Подобни операции често включват стелт изтребителите F-35, които са нещо като летящ компютър. Самолетът е оборудван с голям брой различни сензори, които позволяват да се събират много информация за противника. Според американския офицер един от тези полети на F-35 до руските граници е завършил изключително неуспешно за американското разузнаване.

ВВС на САЩ изпратили стелт изтребител до границите на Руската федерация, в район, в който действа руската зенитна система С-300ПМУ-1. Мисията обаче завършила с пълен провал, тъй като руската система за противовъздушна отбрана заблудила своя противник.

„Според експертното мнение на полковника, неговият F-35 не е могъл да разпознае С-300ПМУ-1 като такъв, тъй като руската ПВО е действала в режим на боен резерв“, посочва българският военен наблюдател.

Американският офицер признал, че до този момент не се е сблъсквал с подобен режим на работа на руската ПВО. Руснаците станали невидими за американския радар и всъщност заблудили разузнаването на ВВС на САЩ.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа