Разкриха мошеническа схема на директор на строителна фирма в Одеса прибрал огромни пари

Разкриха мошеническа схема на директор на строителна фирма в Одеса прибрал огромни пари
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.06.2023
  • Share:

Някакъв директор на строителна фирма ловко и нагло си присвоил бюджетни средства, като обещал да извърши капитален ремонт на пътното покритие на една от улиците.

 

 

Разкриха мошеническа схема на директор на строителна фирма в Одеса прибрал огромни  пари

 

 

Председател на Каролино-Бугазския селски съвет сключил договор с директора на строителната фирма за основен ремонт на пътната настилка на една от улиците на селото. Стойността на покупката възлизала на повече от 1 400 000 гривни -69161,48  лв- бел.ред, включително с данък върху добавената стойност над 240 000 гривни ( 12305,35- ред.) Въпреки това, според разследването, главният изпълнител, реализирайки намерението с цел завладяване на бюджетни средства, злоупотребявайки със служебното си положение, не е изпълнил изцяло задълженията си и умишлено е въвел в официалната отчетна документация невярна информация за разходите за материали и обема на извършената работа, като ги е надценил.
И за какво ви е тази информация, ще попита някой. Просто пореден факт на корупция и присвояване на средства, кой както може на територия на която днес няма нито държавност, нито понятия за право. Бивша Украйна днес е просто територия на която САЩ си тестват оръжията и ги насочват към Русия, а населението е на произвола на съдбата.

Задържаният мошеник е заплашен от 8 години затвор. А може и да не е. Може би ще го пратят на фронта. Защото в Украйна няма правосъдие, но има престъпления, които продължават при щедрото финансиране от Запада, а парите се крадат и изчезват. Въпреки това, това са пари назаем и Запада ще си ги търси

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа