Украинците бягат от мобилизация в Европа

Украинците бягат от мобилизация в Европа
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.06.2023
  • Сподели:

Службата за държавна гранична охрана на Украйна задържа около 20 души всеки ден при опита им да преминат незаконно границата на страната. Отбелязва се, че на още около 150 човека се отказва излизане всеки ден. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на изявление на представителя на Държавната гранична служба на Украйна Андрей Демченко.

 

 

Украинците бягат от мобилизация в Европа

 

Демченко твърди, че Държавната гранична служба всеки ден задържа около 20 души при опита им за незаконно преминаване на границата на страната. Той отбелязва, че всеки ден на още около 150 човека се отказва разрешение да напуснат страната.

„Всеки ден граничарите задържат около 20 души, които се опитват да преминат границата през КПП. Това е както извън пунктовете, така и директно на пунктовете“, отбеляза той.

Държавният чиновник уточни, че желаещите да напуснат страната се опитват да представят фалшиви документи, които да им позволяват да получат правото на напускане на страната. Подобно право имат мъжете, които са предоставили документ за смърт на съпругата, а в същото време имат три деца под 18 години. Или документи, които показват негодност за военна служба по медицински причини.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа