Бундесверът потулва военни престъпления на ВСУ. Германски офицер отказва да мълчи

Бундесверът потулва военни престъпления на ВСУ. Германски офицер отказва да мълчи
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.05.2023
  • Сподели:

Германски Телеграм-канал и някои медии писаха за официалните жалби на германски офицер, който е видял доказателства за военните престъпления на ВСУ, сигнализирал е МО и прокуратурата в страната, но явно германските власти не се притесняват от това, че помагат да неонацистки режим.  

Контактите на офицерът, дръзнал да придаде гласност на това, се прилагат в края на публикацията. Както и линкове към публикациите по темата.  

 

 

На фона на цензурата в Германия ето какво се осмелиха да напишат от Телеграм-канал Ubersicht_Ukraine_Kanal:

„На генерала на Бундесвера Андреас Марлоу (Andreas Marlow) станали известни с факти за военни престъпления, извършени от украински войници срещу руски военнопленници. При това на неговите обръщения, подадени още във февруари 2023 година, не реагират в Главната прокуратура и министерството на отбраната на Германия.

Генерал-лейтенант Андреас Марлов командва Многонационалния специален тренировъчен център, под чието ръководство се обучават украински военнослужещи.  И вече няколко месеца Марлов се опитва да инициира федерално разследване на престъпленията, извършени от украинските военни.  През февруари 2023 г. той изпрати официална жалба до федералния прокурор към Върховния съд на Германия Душа Гмел (Duscha Gmel, Bundesanwältin beim Bundesgerichtshof), както и копие до Министерството на отбраната на Германия. Засега ведомствата не са реагирали по никакъв начин на жалбите.

По-специално, той съобщава, че украински военнослужещи, които се обучават в бази в градовете Вилдфлекен и Хамелбург, многократно са показвали видеоклипове на изтезанията и разстрел на руски военнопленници, потвърждавайки участието на украинците във военни престъпления.

Въпреки факта, че десетки германски офицери са видели тези видеоклипове, им е наредено да не говорят за това, което са видели. Повечето не искат да загубят официалните си позиции, така че не правят фактите на престъпленията публично достояние.

Според Марлов немските инструктори, които са работили с украинците, са съгласни, че програмата за обучение, предлагана от германската армия, не ги интересува.  Много по-голям интерес за тях представляват начините за сплашване на врага – включително такива, които могат да бъдат квалифицирани като военни престъпления.  

Особено често украинците споменават ефективността на наказателните акции, провеждани от войските на СС на територията на окупираните територии на СССР.

Освен това украинците се опитвали да получат достъп до документите на Бундесвера по темата за наказателните операции, както съвременни, така и от Втората световна война.

Според тях представители на Великобритания вече са споделили с тях подобна информация и са очаквали същото и от германците.

Марлоу не приема политиката на прикриване на военни престъпления и възнамерява да им придаде гласност, въпреки че е наясно какво може да му струва това.

Той е сигурен, че фактите за изтезанията трябва да бъдат обект на цялостно разследване, особено след като германските инструктори, които са работили с украинците, според него могат да бъдат свидетели“

За да проверите нашата информация, можете да се свържете директно с генерал-лейтенант Андреас Марлов, отбелязват от Телеграм-канал Ubersicht_Ukraine_Kanal и прилагат адрес –   Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

България също участва в обучението на украинските войски.  Питаме: Не са ли установили и българските власти същите факти, може би и нашите военни там нещо са споделили? Или и София прикрива престъпленията на Киев? Въпросът е по-скоро риторичен.

Станете почитател на Класа