Азовци“ в София искат цензура! Шивиков алармира за признаци за нацификация

Азовци“ в София искат цензура! Шивиков алармира за признаци за нацификация
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.05.2023
  • Сподели:

Четвъртък вечерта в Руския културно-информационен център в София бе показан филма „Азовстал“, което бе повод крясъците на малка проукраинска агитка пред сградата.

Преди акцията украинското посолство в София реагира остро на прожекцията и на практика поиска българските власти да наложат цензура и да не допускат такива прожекции.

По време на демонстрацията на шепата събрали се с украински знамена бяха забелязани хора с тениски на екстремистите от „Азов“.

 

Азовци“ в София искат цензура! Шивиков алармира за признаци за нацификация– ВИДЕО

 

 

Генерал Димитър Шивиков посети прожекцията на филма и коментира поведението на тълпата пред сградата и алармира, че тя е индикация на нацификация и фашизъм в обществото. Ето какво написа той:

„Волтер казва: «Не съм съгласен с това, което казваш, но ще се боря до последно за правото ти да казваш какво мислиш!» Защо започнах с тази мисъл, защото днес посетих РКИЦ, за да изгледам филма «Азовстал», посветен на битката за освобождението на Мариупол и завода «Азов», в който до последно се биеха националистите от полка» Азов».

Няма да давам оценка на филма ще кажа само правдив, обективен и заслужава да се изгледа. Фокусът ми е насочен към лумпенизираната агитка от около 30 индивида, която се беше събрала пред РКИЦ и крещеше до несвяст и възпрепятстваше желаещите да влязат спокойно в сградата.

Представителите на МВР все пак се справиха чудесно и осигуриха достъп до сградата. След филма домакините бяха осигурили алтернативен изход и който пожела излезе през него.

Аз, естествено, не се възползвах, а излязох през парадния вход, защото съм в Родината си и не ме е страх и никой не може да се разпорежда и налага правила, освен установените.

Тълпата естествено озверя, започна да крещи по моя милост и да хвърля дребни предмети, въпреки че полицаите ми предложиха да се върна в сградата аз отказах и продължих по улицата.

Част от фашизоидната тълпа ме последва до СУ с обиди и закани. Споделям това, сънародници, не за да се правя на герой, а да заостря вниманието, бдителността и чувствителността Ви, защото това са първите признаци на нацификация и фашизъм в обществото.

Дори ги съжалявам тез индивиди, защото не се осъзнават, че са инструмент в чужди ръце и подлоги на чужда воля. Тук не е Украйна и тук не е Киев.»

По-късно той сподели и видео от социалните мрежи, в което се виждат шепата агресивни протестиращи.

 

 

 

Ефир. инфо

Станете почитател на Класа