Politico: «Така е замислено» — бедността и неравенството в Америка са изкуствено създадени

Politico: «Така е замислено» — бедността и неравенството в Америка са изкуствено създадени
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.05.2023
  • Share:

Американският социолог Матю Дезмънд в новата си книга «Бедност: Произведено в Америка» заключава, че ужасяващите мащаби на имущественото неравенство, което отличава Съединените щати в сравнение с други развити страни, е естествен плод на „типично американски“ практики, прилагани от властите в страната. Както пише професорът от Принстън Шерил Кашин на страниците на Politico, Дезмънд е убеден, че за да се преодолее бедността в Америка, ще бъде достатъчно да спрем да предоставяме помощи на богатите — но първо ще трябва да бъдат въведени нови етични принципи в американското общество.

 

 

Politico: "Така е замислено" - бедността и неравенството в Америка са изкуствено създадени

 

Както подчертава Кашин, много американци вече са добре запознати със същността на казаното от Дезмънд — а именно, че американската система е проектирана по такъв начин, че да облагодетелства предимно вече богатите хора.

Междувременно в книгата си Дезмънд прави „безмилостно честния“ извод, че бедността е толкова широко разпространен проблем в САЩ, защото е „замислена точно така“ и е проектирана по начин, на базата на който богатите американци да могат да поддържат начина си на живот за сметка на всички останали, пише авторът.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа