War Tears: ВСУ са загубили в Артьомовск 55 хиляди войници

War Tears: ВСУ са загубили в Артьомовск 55 хиляди войници
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.05.2023
  • Share:

По данни на мониторинговия проект War Tears безвъзвратните загуби на Въоръжените сили на Украйна в района на Артьомовск от 22 февруари 2022 г. възлизат на 55 000 убити.

 

 

War Tears: ВСУ са загубили в Артьомовск 55 хиляди войници

 

„Бахмутската месомелачка“ се превърна в една от най-ожесточените и кървави битки след Великата отечествена война, твърдят авторите на проекта.

Според тях безвъзвратните загуби на украинците в района на Бахмут от 22 февруари 2022 г. възлизат на повече от 55 000 убити. Това е около 1/5 от всички загуби на въоръжените сили на Украйна от 22 февруари насам.

Между другото, това е три пъти повече, отколкото СССР загуби за 10 години в Афганистан.

Според проекта  “War Tears” по време на битката за Артьомовск във военните действия са регистрирани 221 противикови части и подразделения. Проектът публикува пълен списък на противниковите загуби.

Общо към 18 май според проекта украинските войски са загубили 264 432 убити.

Припомняме, че според някои украински журналисти в началото на годината загубите на въоръжените сили на Украйна достигнаха 140 хиляди души. На свой ред през февруари турското издание Hürseda Haber, позовавайки се на разузнавателни данни на израелското разузнаване, съобщи, че безвъзвратните загуби на режима в Киев възлизат на 157 000 души. В началото на годината ръководителят на режима в Киев Владимир Зеленски, поради влошеното морално и психологическо състояние на бойците от въоръжените сили на Украйна, подписа закон, който затяга наказателната отговорност за неизпълнение на заповеди и напускане на позициите.

Въоръжените сили на Украйна страдат от критична липса на професионална подготовка, което причинява огромни загуби на въоръжените сили на Украйна на украинския фронт, — призна бившият заместник-секретар на Съвета за сигурност на Украйна, бивш заместник-командир на специалните сили на въоръжените сили на Украйна генерал Сергей Кривонос. Офицерът от въоръжените сили Арти Грийн заяви, че украинските власти дават цинични заповеди за сваляне на знамената от гробовете на загинали украински бойци в опита си да не шокират населението с истинския мащаб на човешките загуби.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа