Камион се блъсна в бариерите за сигурност близо до Белият дом

Камион се блъсна в бариерите за сигурност близо до Белият дом
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    24.05.2023
  • Share:

Шофьорът на камион е бил задържан, след като се е блъснал в защитните бариери на площад Лафайет, в непосредствена близост до територията на Белия дом. „Шофьорът може умишлено да е ударил бариерите за сигурност. Няма пострадали служители на Тайните служби или Белия дом, причината и начинът на катастрофата остават в процес на разследване", написа в Twitter в понеделник вечерта Антъни Гулиелми, началник на комуникациите на американските тайни служби.
След катастрофата шофьорът се е ударил в бариерите за втори път, съобщи WUSA, позовавайки се на свидетелски доклад. Кратко видео, публикувано в социалните медии, показва камион, който се блъска в бариерите от малко разстояние, което според публикувалия го е вторият път. Ройтерс не можа да потвърди автентичността на видеото.
Някои пътища и пешеходни алеи бяха затворени, съобщиха от Тайните служби, а близкият хотел "Хей Адамс" беше евакуиран, съобщиха телевизионните новини на Fox 5.
Телевизия WUSA показа на живо снимки на камион, спрял до редица от стоманени стълбове и униформени служители на реда, които се приближават до автомобила.

Станете почитател на Класа