Е. Джийн Карол подаде нов иск след забележките на Тръмп по CNN

Е. Джийн Карол подаде нов иск след забележките на Тръмп по CNN
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    24.05.2023
  • Share:

Авторът и колумнист Е. Джийн Карол се връща в съда, за да поиска „много значителни допълнителни обезщетения от Доналд Тръмп за пренебрежителните забележки", които той направи за нея по време на предаване на CNN само ден след като беше признат за отговорен по гражданско дело за сексуално насилие.
Изменен иск, изискващо допълнителни 10 милиона долара обезщетение – и повече за наказателни щети – беше заведено в Манхатън в понеделник от адвокати на Карол, които казват, че забележките, направени от бившия президент в отговор на обвиненията й в изнасилване, са развалили репутацията й толкова, че тя е загубила дългогодишната си работа като колумнист на списание Elle за съвети.
На 9 май съдебните заседатели в Ню Йорк постановиха, че Тръмп е малтретирал сексуално журналистката в съблекалнята на универсален магазин в Ню Йорк преди 27 години. Те също така присъдиха около 5 милиона долара компенсаторни и наказателни обезщетения: около 2 милиона долара по обвинение за сексуално насилие и близо 3 милиона долара за клевета, за това, че я обяви за лъжкиня.
На следващата вечер, по време на живо предаване по CNN, в което Тръмп беше интервюиран в Ню Хемпшир, Тръмп допълнително и многократно обиди и унижи Карол. Тръмп каза, че нейният разказ за сексуално посегателство, в случая, който той обжалва, е „фалшива и измислена история" и го нарече „хъркане". Той повтори предишни твърдения, че никога не е срещал Карол и я смята за „откачена работа".
Новата жалба на Карол има за цел да наложи допълнително финансово наказание на Тръмп за тези забележки, твърдейки, че са клеветнически.
В иска се твърди, че „изявленията на Тръмп в телевизионното интервю показват дълбочината на неговата злоба към Карол, тъй като е трудно да си представим клеветническо поведение, което би могло да бъде по-мотивирано от омраза, лоша воля или злоба и изисква много значителни наказателни обезщетения в полза на Карол, за да накаже Тръмп, да го възпре да се занимава с по-нататъшна клевета и да възпре другите да правят същото".
Карол, която свидетелства по време на процеса, за първи път в книга от 2019 г. разкри твърденията си, че Тръмп я е изнасилил в съблекалнята. Журито реши, че Карол не е доказала, че е била изнасилена, но установи, че Тръмп я е малтретирал сексуално.
Говорейки след присъдата по-рано този месец, 79-годишната Карол каза „До вчера имаше концепция за идеалната жертва. Идеалната жертва винаги крещи, винаги докладва на полицията, винаги си отбелязва кога се е случило и след това животът й трябва да се... сгъне и тя никога повече не трябва да бъде щастлива. А вчера разрушихме цялата тази концепция. Няма я. И аз съм преизпълнена с щастие за жените в страната. Наистина не става дума толкова за мен. Това се отнася за всяка жена".

Станете почитател на Класа