Дмитрий Песков: Три служби са докладвали на Путин за ситуацията в Белгородска област

Дмитрий Песков: Три служби са докладвали на Путин за ситуацията в Белгородска област
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.05.2023
  • Share:

Министерството на отбраната, Федералната служба за сигурност и Граничната служба са докладвали на руския президент Владимир Путин за опита на украински диверсанти да проникнат в Белгородска област, съобщи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

 

 

"Министерството на отбраната, Федералната служба за сигурност и Граничната служба докладваха на руския президент - върховен главнокомандващ, за опита на украинска диверсионна група да пробие в Белгородска област. Работи се по изтласкването им от руската територия и по унищожаването на тази диверсионна група", заяви Песков.

Според него "на място има достатъчно сили и средства".

Песков предположи, че това се прави с цел да се отвлече вниманието от направлението "Бахмут".

"Много добре разбираме целта на подобна диверсия - да се отклони вниманието от направлението "Бахмут", да се сведе до минимум политическият ефект от загубата на Артемовск от украинската страна", каза той.

По-рано в понеделник губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че в региона е проникнала диверсионна група от Украйна.

"Диверсионно-разузнавателна група на ВСУ е навлязла на територията на Грайворонски район.

Въоръжените сили на Русия съвместно с Граничната служба, Росгвардията и ФСБ предприемат необходимите мерки за ликвидиране на врага", написа областният управител в своя канал в "Телеграм".

Той също така съобщи за обстрел от украинска страна на няколко села в Грайворонския район.

 

Станете почитател на Класа