Руските комунисти искат по-висок данък за предприемачите и олигарсите

Руските комунисти искат по-висок данък за предприемачите и олигарсите
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.05.2023
  • Share:

В Русия се разисква предложение на комунистическата партия за повишаване на данъците върху доходите на предприемачите и олигарсите.

 

 

Съгласно предложението, лицата, получаващи годишен доход от €115 000, ще бъдат облагани с данък от 30%. Това предложение има за цел да запълни дупката в бюджета, разкрита от "Москоу таймс".

Предложението за повишаване на данъчната ставка върху доходите на физическите лица до 30% е внесено от депутати от комунистическата партия, водени от лидера на фракцията - Генадий Зюганов. Причината за необходимостта от тази инициатива се обяснява с нарастващия бюджетен дефицит. Според авторите на предложението, общите приходи и приходите от нефт и газ намаляват, а според оценките на непосочени експерти, в края на годината дефицитът може да достигне около 5 трилиона рубли.

Комунистическата партия оценява като "малко вероятен" сценарият, представен от Министерството на финансите, което прогнозира дефицит от 2,9 трилиона рубли. Според предложения план за повишаване на данъчната ставка върху доходите на физическите лица до 30%, бюджетните приходи би трябвало да се увеличат до около 650 милиарда рубли през данъчния период, цитира news.bg.

Станете почитател на Класа