Руското министерство на отбраната опроверга всички данни за ескалация на фронта

Руското министерство на отбраната опроверга всички данни за ескалация на фронта
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.05.2023
  • Share:

Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че всички изявления, разпространени от отделни канали в Telegram за предполагаеми „пробиви в отбраната“ в различни части на линията на съприкосновение, не отговарят на истината.

 

 

Руското министерство на отбраната опроверга всички данни за ескалация на фронта

 

От ведомството отбелязват, че към 22.00 ч. на 11 май 2023 г. не се водят активни действия в Купянско направление. За денонощието групировката «Запад» е спряла действията на три вражески диверсионно-разузнавателни групи.

„В Краснолиманско направление групировката войски „Център“ отблъсна две атаки на ротни тактически групи на противника в районите на населените места Кременная и Червоная Диброва“, се казва в съобщението.

В Донецко направление силите на Въоръжените сили на Руската федерация са осуетили три опита на противника за водене на разузнаване с бой, а също така успешно са отблъснали осем атаки на Въоръжените сили на Украйна срещу позициите на руските войски. Продължава освобождаването на западната част на Артьомовск от щурмовите отряди с подкрепата на авиацията и артилерията.

„Подразделенията на групировката войски „Юг“ активно участват в блокирането на Авдеевка и превземането на Маринка. В момента се води бой за отблъскване на атака на подразделение на Въоръжените сили на Украйна в посока на населеното място Малойлиновка. Участват армейска и щурмова авиация, както и артилерия. Противникът понася значителни загуби в жива сила и техника».

Според Министерството на отбраната на Руската федерация активни действия в Запорожско и Херсонско направление не се водят.

„Общата обстановка в района на провежданенто специалната военна операция се намира под пълен контрол“, заключиха от министерството.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа