InfoBrics: Западните медии излъгаха за Парада на победата в Москва

InfoBrics: Западните медии излъгаха за Парада на победата в Москва
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.05.2023
  • Share:

Парадът на победата в Москва предизвика бурна реакция на Запад. Тази информация сподели бразилският политолог Лукас Лейрос.

 

 

InfoBrics: Западните медии излъгаха за Парада на победата в Москва

 

В Русия на 9 май се проведоха празнични мероприятия в чест на 78-ата годишнина от Победата във Великата отечествена война. Според Лукас Лейрос военният парад в Москва привлече голямо внимание на западните медии, които се опитали да го дискредитират. Това съобщава изданието InfoBrics.

„Западните медии разпространяват лъжи за парада на победата в Русия“, твърди анализаторът на InfoBrics.

Лукас Лейрос добави, че след тържествата западните журналисти се надпреварват да съобщават, че този път Русия уж е включила твърде малко техника и войски в парада.

Това твърдение обаче е лъжа.

Само на Червения площад в мероприятието участваха над 10 000 души и 125 единици военна техника, включително ракетните комплекси «Ярс», С-400 и «Искандер».

„Традиционните церемонии в чест на ветераните се проведоха без съществени промени в сравнение с предишните години“, отбелязва политическият експерт.

За сравнение, в парада през 2022 г. участваха 11 000 военнослужещи и повече от 130 единици военна техника от различен тип. Така излиза, че в тазгодишните тържества са участвали съпоставим брой военни и бойни средства.

Освен това има един факт, който западните журналисти масово пренебрегнаха. Те умишлено не съобщиха, че Руската федерация в момента е в конфронтация с почти всички страни от НАТО.

Вместо това те просто споменаха Украйна, преструвайки се, че западните страни нямат нищо общо със случващото се.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа