Москва няма да отлага отговора на неиздаването на американски визи на журналисти

Москва няма да отлага отговора на неиздаването на американски визи на журналисти
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    29.04.2023
  • Share:

Русия няма да отложи отговора си на неиздаването на американски визи на руски журналисти, които трябваше да отразяват посещението на руския външен министър Сергей Лавров в Ню Йорк, каза руският заместник външен министър Сергей Рябков в интервю.
„Ние не отстъпваме. Със сигурност ще намерим отговор на това обидно поведение. Засега въпросът дали то ще бъде симетрично или не остава отворен. Но със сигурност няма да отлагаме този отговор", каза той.
„Не мога и няма да прогнозирам крайния резултат, но обидното и провокативно неиздаване на визи, демонстриращо, че нашите журналисти не са добре дошли в САЩ, дори когато руският външен министър е на посещение там, със сигурност не бива да остава без отговор".
„Бих искал да отбележа, че подобни действия, такива ответни мерки се предприемат след задължително междуведомствено одобрение от някакъв вид и след докладване до висши правителствени служители. Ние сме точно в средата на този процес", каза добави зам.външният министър.
Делегацията на Лавров имаше затруднения с получаването на американски визи за пътуване до събитията на Съвета за сигурност на ООН на 24 и 25 април. Представители на руските медии не получиха никакви визи. САЩ не посочиха причина за решението. Руският външен министър каза, че САЩ са уплашени и увери репортерите "Русия няма да забрави или прости за инцидента".

Станете почитател на Класа