Тръмп може да не бъде номиниран за 2024 г.

Тръмп може да не бъде номиниран за 2024 г.
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    25.04.2023
  • Сподели:

Крис Сунуну, републикански губернатор на ключовия щат с ранно гласуване Ню Хемпшир, се разглежда като потенциален кандидат с умерената линия, ако такава все още съществува в партията, доминирана от Тръмп. Той каза „Доналд Тръмп се позиционира като четирикратен губещ през 2024 г. Имаме нужда от кандидати, които могат да спечелят."
Тръмп доминира в социологическите проучвания, увеличавайки преднината си пред Рон ДеСантис, губернатора на Флорида, който още не е обявил кандидатура, както и пред други вероятни кандидати.
Тръмп също е изправен пред съдебна опасност заради неговото подривно действие при изборите и подстрекаване към нападението срещу Конгреса на 6 януари, боравенето му с поверителни материали, неговите бизнес и данъчни дела и дело за гражданско изнасилване, което трябва да бъде проведено в Ню Йорк следващата седмица. Той отрича да е извършил нарушения и твърди, че е жертва на демократите.
Мнозина от републиканците и извън тях се съмняват дали ДеСантис е печеливш кандидат. Губернаторът на Флорида отпадна в гласуването, изпитвайки проблеми, включително паузата от основния донор Томас Питърфи, онлайн търговец, който каза, че е бил отблъснат от крайно десните му политики, включително забрани на учебници и шестседмична забрана за аборт. Той не е казал, че изобщо няма да подкрепи ДеСантис, но даде 1 милион долара на губернатора на Вирджиния Глен Йънгкин, който още не е обявил кандидатура.
За разлика от ДеСантис, Сунуну почти не се регистрира в анкетите. По NBC той беше попитан за неговия график за решение дали да се кандидатира. „Вероятно до обяд", пошегува се той.
„Мисля, че всеки ще трябва да вземе решение до 4 юли... Тук има много възможности... много хора искат да се качат на тази сцена. Мисля, че прагът за дебата ще бъде много нисък, за да започне по отношение на броя на гласуванията и донорите, така че мисля, че ще имаме много претъпкана сцена в началото."
Този етап все още може да включи и бившия вицепрезидент на Тръмп, Майк Пенс. В Айова в събота, на събитие на Коалицията за вяра и свобода, към което Тръмп се обърна чрез видео, бившият губернатор на Индиана флиртува с потвърждаване на участие. „Мисля, че ако трябва да направим съобщение, то ще е доста преди края на юни. Всеки, който сериозно иска да се кандидатира за републиканската номинация, трябва да участва в това състезание до юни", каза Пенс пред Face the Nation на CBS.

Станете почитател на Класа