Economist: Опитът за украинско настъпление може да се превърне в обкръжаване на ВСУ

Economist: Опитът за украинско настъпление може да се превърне в обкръжаване на ВСУ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.04.2023
  • Сподели:

Опитите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да преминат в настъпление може да доведат до обкръжаване на украинските военни. Тази прогноза направи Economist.

 

 

Economist: Опитът за украинско настъпление може да се превърне в обкръжаване на ВСУ

 

 

Контранастъплението, планирано от Киев, е изпълнено с големи рискове. Украйна ще има нужда от числено превъзходство, но Въоръжените сили на Украйна ще могат да го създадат само в определени райони, се казва в статията.

„Дори Киев да успее да пробие отбраната, трябва да се действа внимателно, в противен случай Въоръжените сили на Украйна рискуват да бъдат обкръжени“, отбелязва авторът на публикацията.

Украйна и нейните западни съюзници трябва да се подготвят за най-лошото или да разчитат само на малки незначителни настъпления, заключава британският журналист.

Украинският премиер Денис Шмихал заяви по-рано, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна може да започне през лятото. Но документи на Пентагона, изтекли в мрежата, показват, че танковете и другите оръжия, които вече са доставени в Киев, не са достатъчни за подобна операция.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа