Германска журналистка призова Зеленски да не провокира Русия

Германска журналистка призова Зеленски да не провокира Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.04.2023
  • Share:

Германската журналистка Шварцер призова Зеленски да не провокира Русия

 

 

Германската журналистка и публицист Алиса Шварцер призова украинския президент Володимир Зеленски да не предизвиква гнева на Русия.

 

Германска журналистка призова Зеленски да не провокира Русия

 

 

«Такъв подстрекателски език е фундаментално неприемлив! Ако Украйна сега нападне Крим, което ще бъде пресичането на червената линия на Русия, тогава ме е страх да си представя какъв ще бъде отговорът на Кремъл», каза тя.

Според нея заради подобна стъпка Западът ще се окаже в епицентъра на световна война.

Шварцер разкритикува и предоставянето на оръжие на украинските въоръжени сили, заявявайки, че то не спасява животи, а ги отнема.

По-рано в интервю за Der Spiegel Зеленски се оплака, че се налага да „принуди“ германския канцлер Олаф Шолц да помогне на Киев с военни доставки.

През февруари журналистът, заедно с депутата от Бундестага Сара Вагенкнехт, публикува петиция «Манифест за мир» на портала change.org, призоваваща за промяна в подхода на Германия към Украйна.

Сред подписалите документа са известни германски политици, сред които представители на диаметрално противоположни политически движения, писатели, журналисти, дейци на културата, изкуството и науката.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа