Установиха защо ПВО на Украйна и НАТО не могат да свалят руските планиращи авиобомби

Установиха защо ПВО на Украйна и НАТО не могат да свалят руските планиращи авиобомби
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.04.2023
  • Share:

Руските чугунени авиобомби се оказаха по-силни от украинските и западните ракети.

 

 

Експерти са установили причината, поради която украинската армия досега не е успяла да свали нито една планираща бомба, използвана от руската армия за удар. Както се оказа, украинските военни виждат перфектно моментите на удари, както се доказва, между другото, от появяващата се информация за изстрелвания и удари в украинските информационни ресурси.

Въпреки това, по отношение на удрянето на цели, тези системи за противовъздушна отбрана са напълно безполезни срещу такива боеприпаси, тъй като облакът от увреждащи елементи не може да проникне през черупката на чугунената бомба, въпреки че може частично да коригира траекторията на удара си.

Някои корекции на полета на планиращи бомби могат да бъдат направени чрез поразяване на елементите за планиране на такива боеприпаси, но досега не е регистриран нито един случай на прихващане на бомба, особено след като това е малко вероятно да окаже влияние върху отразяването на удара на крайната траектория на полета.

Въпреки това редица експерти предполагат, че системите Patriot, прехвърлени в Украйна, могат да бъдат по-ефективни, тъй като поражението се извършва не с облак от увреждащи елементи, а с бойна глава, въпреки че в този случай вероятността за точно поразяване на миниатюрна цел е много голяма малък.

 

Станете почитател на Класа