Изтичане или умишлено изпускане: Защо в мрежата се появиха тайните планове на ВСУ

Изтичане или умишлено изпускане: Защо в мрежата се появиха тайните планове на ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.04.2023
  • Share:

Възможни са промени в плановете на отдавна обявената широкомащабна украинска офанзива.

 

 

Това се дължи на появата в мрежата на секретни документи относно участието на САЩ във формирането и въоръжаването на нови бригади от въоръжените сили на Украйна, предназначени за настъпление. Скандалът достигна нивото на основните американски медии, пише New York Times. Според експерти информацията за изтичане на данните може да е умишлена дезинформация.

Като цяло ситуацията с украинското настъпление започва да прилича на виц. От началото на годината за него говорят и в Киев, и във Вашингтон, и в Брюксел. Официално беше обявено формирането на три нови армейски корпуса на Въоръжените сили на Украйна, наброяващи 75-100 хиляди души, въоръжени със западна техника. Приблизителното време на офанзивата беше насрочено - през пролетта, веднага щом земята изсъхне. Това е около средата на април.

Но в края на март информационният дневен ред започна да се променя. Отначало в Киев започнаха да говорят не за пролетната офанзива, а за пролетно-лятната. Има изявления на Зеленски, че западните оръжия за настъпление се забавят.

Тогава представители на канцеларията на украинския президент и Министерството на отбраната на Украйна поискаха служители от всякакъв ранг да спрат всички публични разговори за предстоящата офанзива. защо стана така

И сега скандалът с "изтичането" на данни. За какво точно става въпрос в тези документи? За тайния план на САЩ и НАТО за подготовка и оборудване на девет бригади от въоръжените сили на Украйна за пролетното настъпление. Документите са от началото на март 2023 г.

Наименувана е числеността на новите отделни механизирани бригади: 21-ва, 32-ра, 33-та, 37-ма, 47-ма, 117-а, 118-а, както и 46-та отделна аеромобилна бригада и 82-ра отделна десантно-щурмова бригада.

Срокът за готовността на шест бригади е до 31 март, а на още три – до 30 април.

Числеността на една бригада е 3-4 хиляди военнослужещи. Това означава, че в ударния юмрук ще има около 27-36 хиляди души. Това, разбира се, не са декларираните 100 хиляди, но също много.

Изброени са западните оръжия на тези бригади: 253 танка, 381 верижни бойни машини, 480 колесни бронетранспортьора, 147 артилерийски оръдия, както и 571 бронирани високопроходими машини HMMWV.

Посочва се също, че Киев подготвя още три бригади. Изводът е следният: ако планът на Киев бъде изпълнен, до май Въоръжените сили на Украйна ще бъдат готови за настъпление със сили от 12 бригади.

Съгласете се, ценна информация за нашето СВО командване. Въз основа на тези данни можете да съставите свой собствен план за отблъскване на атака, разпределение на силите и разпределяне на резерви. Вярно е, ако може да се вярва на публикуваните данни. И в това има съмнения.

Американското разузнаване често използва централните медии, за да подхвърли необходимата информация или по-скоро дезинформация. В този случай е възможно те да искат да заблудят руското командване относно момента на започване на настъплението на въоръжените сили на Украйна.

Най-вероятно Въоръжените сили на Украйна няма да чакат до май. Ще започнат по-рано. Освен това на юг бързо се затопля и земята изсъхва.

Дезинформацията може да се отнася и до посоката на удара. Например военният кореспондент Александър Коц смята, че въоръжените сили на Украйна ще ударят едновременно три направления.

Един удар - в посока Мелитопол, който бъде основен, а още няколко - отвличащи вниманието. По този начин въоръжените сили на Украйна изтеглиха резерви в сектора Сватово-Кременная и засилиха разузнавателната и артилерийската дейност там.

По един или друг начин командването на нашата специална операция има за какво да помисли. Основното нещо е да не се поддавате на триковете на врага, а правилно да изчислите следващите му стъпки.

 

 

Сергей Валченко, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа