Киев започна да прилага нови методи на терор

Киев започна да прилага нови методи на терор
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.04.2023
  • Share:

Киевският режим започна да прилага нов метод — привлича непрофесионалисти за диверсии. Това заяви военният експерт Анатолий Матвийчук, съобщава МК. Показателен пример е превзетият украински царевичен завод в Брянска област.

 

 

Киев започна да прилага нови методи на терор

 

 

В Брянска област на 5 април е задържан гражданин на Украйна, пресякъл руската граница със спортен самолет «Аеропракт» А-22. Самолетът се разбил, диверсантът оцелял и се опитал да избяга към украинската граница.

При разпита се оказало, че задържаният не е професионален пилот, а „любител“. Задачата му била да лети на малка височина зад водещия и по негова команда „да направи снимка, когато той каже“. При задържането служителите на реда открили у пилота любител леко стрелково оръжие и бронежилетки, както и специален уред за хвърляне на снаряд, два електронни таблета и две видеокамери. Пилотът успял да избяга. Задържаният заяви още, че е изпълнил задачата срещу 50 хиляди гривни и уж дори не е знаел, че е попаднал в Русия.

В четвъртък сутринта, 6 април, се появи информация, че задържаният откровено лъже. Два спортни самолета прелетяха на малка височина от посоката на село Речное и хвърлиха две авиобомби на територията на завод «Слава». Няма жертви, останали са само отломки и два големи кратера. Едната е с диаметър 6 метра и дълбочина 2,5 метра. Другият е с диаметър 4 метра и дълбочина около метър.

„Това е относително нова практика на терор, която украинските власти започнаха да използват срещу мирни граждани“, каза той.

„Ако първоначално участваха професионалисти, сега те започнаха да включват любители, спортисти, които са готови да изпълняват „задачи“ по една или друга причина.“

Подобни полети имат конкретни цели — да се види как реагира териториалната система за ПВО, както и да се създаде вид на удар, хвърляйки малки бомби.

Като цяло украинските терористи преследват две цели — да зародят у руснаците идеята, че властите уж не могат да ги защитят от режима в Киев, а също така напълно да компрометират системата за военно прикритие на граничните територии.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа