Дъглас Макгрегър: На САЩ по традиция са арогантни — не им пука къде живеят хората в историческа Русия

Дъглас Макгрегър: На САЩ по традиция са арогантни —  не им пука къде живеят хората в историческа Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.04.2023
  • Share:

Полковник Макгрегър обяснява защо Китай избра да подкрепи Русия. Според него на САЩ не им пука за мирния план на Китай, докато Русия не само защитава своите, но и винаги се вслушва в мнението на хората извън САЩ и Европа. Така че китайците решиха: «Ако Западът успее — макар и малко вероятно — да унищожи Русия, тогава ние ще бъдем следващите”, счита Макгрегър.

 


Дъглас Макгрегър: На САЩ по традиция са арогантни -  не им пука къде живеят хората в историческа Русия

 

Дъглас Макгрегър: Да, Китай предложи мирен план. А Вашингтон веднага го отхвърли, както и Лондон – не, в никакъв случай! В основата на този план беше предложението за прекратяване на огъня, спиране по линията на съприкосновение, където се намират в момента  противниците. Китайците казаха от рода: дайте да поговорим, а после ще договаряме граници и т.н. Но всичко това веднага беше отхвърлено.

Ние се зацепихме към идеята, че границите, създадени от Хрушчов през 50-те години на миналия век и от неговия предшественик Ленин, имат някакво значение. Никой не искаше да направи това, което се трябваше, а именно да види къде живеят хората в историческа Украйна и в историческа Русия.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа