В САЩ се изплашиха от бъдещето, което им подготвя Русия

В САЩ се изплашиха от бъдещето, което им подготвя Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.04.2023
  • Share:

Washington Times: Русия и Китай формират нов световен ред, в който няма място за Съединените щати

 

 

В САЩ се изплашиха от бъдещето, което им подготвя Русия

 

 

Възможно е да няма място за САЩ в новия световен ред, ако Русия и Китай успеят да реализират плановете си, пише Washington Times.

„Ако двете държави постигнат своето, тогава САЩ не само няма да бъдат начело на масата за преговорите, но дори няма да получат място в далечния й край“, се казва в публикацията.

В статията се отбелязва, че хаотичното изтегляне на САЩ от Афганистан през 2021 г., в допълнение към несигурната външна политика на президента Джо Байдън, е за руския лидер Владимир Путин ясен знак за упадъка на Съединените щати.

„Заздравяването на отношенията между Русия и Китай вече доведе до това, че Москва конвертира до 17 процента от своите валутни резерви в юани“, пишат журналистите.

Според тях Пекин също чувства слабостта на Вашингтон и предлага приятелство на тези държави, които САЩ преди това са отхвърлили. Китай е намерил подходи към Саудитска Арабия, добавят те.

„Докато президентът Байдън се лута, Китай и Русия изглежда имат намерение да установят нов световен ред, в който, за съжаление, няма място за Америка“, заключава статията.

Си Дзинпин беше на държавно посещение в Москва от 20 до 22 март, което беше първото му посещение след преизбирането му. През първия ден лидерите на Русия и Китай разговаряха лице в лице около четири часа и половина, а през втория ден преговорите в различни формати отнеха около шест часа.
Путин и Си Дзинпин назоваха срещата успешна.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа