Полша се прицели в западните региони на Украйна

Полша се прицели в западните региони на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.03.2023
  • Share:

Полският политолог Пискорски заяви, че западните региони на Украйна са най-изостаналите и тяхното присъединяване е „неизгодно“.

 

 

Полша се прицели в западните региони на Украйна

 

 

За Полша е неизгодно да присъедини териториите на Западна Украйна. Това заяви пред БелТА полският политолог Матеуш Пискорски. Той обясни мнението си с факта, че тези региони са най-изостаналите.

„Полша няма интерес да върне западните региони на Украйна, защото те са икономически слабо развити. Не говорим за толкова развити индустриални територии като Днепропетровск или Харков. Говорим за най-изостаналите икономически територии. За възстановяването на тези територии са необходими големи инвестиции и това не е свързано с последствията от военните действия. Това се дължи на факта, че през целия период на украинската независимост никой не се е занимавал с тези територии“, каза Пискорски.

Експертът счита, че полската опозиция използва информацията, че сегашното ръководство на страната има планове за завземане на Западна Украйна.

„Бившият полски външен министър Радослав Сикорски наистина обвини правителството, че обмисля този вариант. Лично аз не вярвам в това. Радослав Сикорски е участник в предизборната кампания, която всъщност вече започна в Полша. Затова той се придържа към тази гледна точка“, заключи политологът.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа