«Заплахата от СССР и международното комунистическо движение допринесе за агресивната външна политика на САЩ»

«Заплахата от СССР и международното комунистическо движение допринесе за агресивната външна политика на САЩ»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.03.2023
  • Share:

„Това е продължаваща гражданска война в САЩ. Считам, че реалистите и тези от нас, които вярват в по-сдържаната външна политика, са в подем“, заяви Дан Колдуел, вицепрезидент на Центъра за обновяване на Америка, цитира думите му The Washington Post.

 

 

"Заплахата от СССР и международното комунистическо движение допринесе за агресивната външна политика на САЩ"

 

 

Традицията на национализма и скептицизма по отношение на чуждестранната намеса съществува в американската десница много преди Рейгън, отбелязва вестникът, като подчертава, че мотото «Америка над всичко» е измислено от група влиятелни консерватори, които се противопоставят на помощта за съюзниците в началото на Втората световна война.

Според историка от университета Вандербилт Никол Хемър след войната заплахата от Съветския съюз и международното комунистическо движение е допринесла за подкрепата на републиканците за по-агресивна външна политика.

Неуспешният кандидат за президент Пат Бюканън съживи лозунга „Америка над всичко“, за да се застъпи за излизане от чуждестранните военни конфликти през 90-те години. През този период републиканците критикуваха намесата на президента Бил Клинтън в Сомалия и Косово, а Джордж У. Буш през 2000 г. проведе кампания срещу концепцията за изграждане на държава в чужбина, отбелязва изданието.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа