WP: «Гражданската война» на републиканците заради подкрепата на Украйна поставя под заплаха финансирането на Киев

WP: «Гражданската война» на републиканците заради подкрепата на Украйна поставя под заплаха финансирането на Киев
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.03.2023
  • Share:

Дълго време членовете на Републиканската партия на САЩ се застъпваха за активна роля на Америка на международната арена, но в последно време доктрината за ненамеса набира все по-голяма популярност сред десните, пише The Washington Post. Както отбелязва вестникът, повратният момент в политиката на партията настъпи по време на президентството на Доналд Тръмп. В тази връзка все по-голям брой консерватори сега се противопоставят на военната помощ на Киев, което заплашва да застраши финансирането на Въоръжените сили на Украйна, предупреждава изданието.

 

 

WP: "Гражданската война" на републиканците заради подкрепата на Украйна поставя под заплаха финансирането на Киев

 

 

Ако някога Роналд Рейгън оправда американската намеса в делата на други държави със „съдбата на нацията“, предназначена да бъде „блестящият град на хълма“, който ще вдъхнови други страни, то на неотдавнашната вечеря в чест на бившия президент, провалилият се кандидат за губернатор на Аризона от Републиканската партия Кери Лейк отправи съвсем различно послание към партийните активисти, пише The Washington Post.

„Живеем на откачена планета, където стотици милиарди долари от нашите трудно спечелени американски пари се изпращат в чужбина, за да започнат Трета световна война“, каза Лейк в речта си, намеквайки за помощта на Съединените щати за Украйна.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа