Украински блогър се оплака, че бойците от ВСУ търпят огромни загуби

Украински блогър се оплака, че бойците от ВСУ търпят огромни загуби
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.03.2023
  • Сподели:

В мрежата се появиха видеоклипове, в които украински блогър се оплака, че бойците от въоръжените сили на Украйна понасят огромни загуби. Това съобщи Telegram-каналът «Направленец по Украине».

 

 

Украински блогър се оплака, че бойците от ВСУ търпят огромни загуби

 

 

Блогър от Украйна се оплака на своите абонати, че бойците от въоръжените сили на Украйна търпят огромни загуби. Украинският блогър публикува две видеа с гробове с разлика от 40 дни.

„40 дни. Има много пресни гробове на герои“, се казва в текста към едно от видеата.

Отбелязва се, че блогърът е сравнил броя на гробовете на украинските бойци в Харков от началото на февруари и сега. Той уточнява, че Харковската алея на славата на ликвидираните бойци от Въоръжените сили на Украйна значително се е увеличила.

Припомняме, че според украински журналисти Украйна понася колосални загуби. Те споменават цифрата от 140 хиляди човека, което отдавна не отговоря на действителността.

На свой ред турското издание Hürseda Haber, позовавайки се на разузнавателни данни на израелското разузнаване, съобщава, че безвъзвратните загуби на киевския режим възлизат на 157 000 души. По-рано главата на режима в Киев Владимир Зеленски, поради влошеното морално и психологическо състояние на бойците от въоръжените сили на Украйна, подписа закон, който затяга наказателната отговорност за неизпълнение на заповеди и дезертьорство.

Според западни източници, загубите на ВСУ в конфликта с Русия отдавна надхвърля 500 000 загинали.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа