Международно Движение Русофили. Или да обичаш Русия не е престъпление. Русофобията е фашизъм, а любовта е по-силна от нея и ще победи

Международно Движение Русофили. Или да обичаш Русия не е престъпление. Русофобията е фашизъм, а любовта е по-силна от нея и ще победи
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.03.2023
  • Сподели:

14.03.2023 г. в Държавния музей. А. С. Пушкин се състоя учредителният конгрес на Международното движение на русофилите (МДР).

 

 

На събитието присъстваха представители на четиридесет и две държави от Европа, Азия, Африка и Америка. Приет е манифест на новото движение, чиито членове възнамеряват да се противопоставят на русофобията и да разпространяват истината за Русия в на западната пропаганда.


Международно Движение Русофили. Или да обичаш Русия не е престъпление. Русофобията е фашизъм, а любовта е по-силна от нея и ще победи

 

 

Ключовата роля в създаването на МДР принадлежи на ръководителя на обществото «Царьград» Константин Малофеев (в началото на март, припомняме, той почти стана жертва на укротерористите) и на нашата българска гордост Николай Малинов- председател на НД «Русофили» България, който беше подложен на преследване с нелепи обвинения в държавна измяна , шпионаж заради любовта към Русия.
И двамата са вдъхновители, цялата организационна работа легнете върху тях.
Приветствие прозвуча от Президента на Руската Федерация Владимир Путин.
Президентът на Русия Владимир Путин изпрати специално поздравителна телеграма до участниците и гостите на конгреса. А това значи много:

„Скъпи приятели! Сърдечно ви поздравявам по случай откриването на първия конгрес на Международното движение на Русофилите. В основата на вашето зараждащо се обществено движение са дългогодишни традиции на дружба и взаимно уважение, които свързват руснаците с други народи.
Тези славни традиции дори са съхранявани дори в най-тежките преломи в историята.
Те са живи и днес, въпреки факта, че в много държави целенасочено се нагнетява антируската истерия, нашите сънародници и тези, симпатизиращите им са потискани и се въвеждат забрани и ограничения дори върху произведенията на великите руски класици, принадлежащи към съкровищницата на световната култура.
Конгресът е обединен от искрена любов към Русия, нейната история и култура, интерес към всичко, свързано с нашата страна.
Ние високо ценим Вашата твърда решимост да се противопоставите на русофобската кампания, желанието за развитие на диалог и взаимноизгодно хуманитарно сътрудничество.
Няма съмнение, че вашия форум ще се проведе по конструктивен, съзидателен начин, ще стартира обещаващи съвместни проекти и инициативи, насочени към укрепване на приятелството, доверието и взаимното разбирателство. Бих искал искрено да благодаря на организаторите на конгреса за свършената работа и да пожелая на участниците успех и всичко най-добро.»

На събитието присъстваха още руският външен министър Сергей Лавров, говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, философът Александър Дугин, Зеленоградският епископ Сава (Тутунов), Анна Кузнецова, заместник-председател на Държавната дума на Руската Федерация, Леонид Слуцки, председател на Комисията по международни отношения на Държавната дума, първи заместник-председател Комисията по международни въпроси на Държавната дума Вячеслав Никонов, председател на Комисията по въпросите на ОНД, евразийската интеграция и връзките със сънародниците на Държавната дума Леонид Калашников, заместник-председател на Съвета на Федерацията Константин Косачев, председател на комисията по международни въпроси на Съвета на Федерацията Григорий Карасин, заместник-председател на комисията по международни въпроси на Съвета на Федерацията Андрей Климов, член на комисията по бюджет и финансови пазари на Съвета на Федерацията Василий Иконников, заместник-председател на Отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия Протойерей Николай Лишченюк, актьорът Стивън Сегал, президентът на фондация „За мир, хармония и просперитет на народите“ Пиер дьо Гол ll (внук на генерал Шарл дьо Гол), председател на Международния съвет на руските германци Валдемар Герд (бивш депутат от Бундестага от партията „Алтернатива за Германия“), бразилски журналист-международник Пепе Ескобар, лидер на френската национална консервативна организация Dies Irae Фабрис Сорлин, френско-ливанският антиционист Ели Хатем, италианската принцеса Витория Алиата ди Вилафранка, сенегалският публицист Ндиайе Сюлейман Анте и други известни личности.
Председателят на Българско национално движение «Русофили», 54-годишният историк и политик Николай Малинов, който беше включен в санкционните списъци на САЩ и Великобритания, бе избран единодушно за председател на Международното движение на русофилите.


Международно Движение Русофили. Или да обичаш Русия не е престъпление. Русофобията е фашизъм, а любовта е по-силна от нея и ще победи

„И в Русия, и в чужбина не всеки разбира какво е русофилството и с какво се яде. Много е просто. Това са традиционни ценности, идеята за силна държава и многополюсен свят. Либералната диктатура противоречи на нашите идеи: еднополюсен свят, слабите държави не са суверенни и, разбира се, отхвърлянето на традиционните ценности. Светът е сатанински. Светът, който иска да ни унищожи нас- човечеството. Когато полутоновете изчезнат, остават само черното и бялото, доброто и злото, става чест да застанеш на страната на доброто,на страната на белите сили.В нашето движение няма ляво и дясно.Нямаме едно политическо развитие на обществото.

 

0иииклк

 

Ние сме за хармония и симфония между хората-всичко,което е сега така липсва в света.Смятам нашето движение като отделен фронт, който показва, че има сили в света, които чрез народна дипломация ще се борят срещу русофобията, която забранява на руски котки да участват в състезания, която отменя Пушкин, която забранява руската реч.Те просто са фашисти.А ние трябва Трябва да покажем, че има сили в нашето общество, които могат да се противопоставят. Не обръщайки нимание на техните финансови инструменти, агресия“, каза той.

 

Международно Движение Русофили. Или да обичаш Русия не е престъпление. Русофобията е фашизъм, а любовта е по-силна от нея и ще победи

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа