В Киев не вярват в украинското „контранастъпление“ поради големите загуби

В Киев не вярват в украинското „контранастъпление“ поради големите загуби
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.03.2023
  • Сподели:

Качеството на войските на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се е влошило през годината на специалната операция поради загубата на голям брой опитни бойци. Редица официални представители на Киев поставят под въпрос готовността на украинската армия да започне контранастъпление, пише Washington Post, позовавайки се на източници.

 

 

В Киев не вярват в украинското „контранастъпление“ поради големите загуби

 

 

Според изданието един от висшите киевски служители е заявил, че не вярва във възможността за мащабно контранастъпление.

„Ние нямаме хора и оръжия“, заявил той.

Според изданието режимът в Киев е загубил много младши офицери, които са били обучавани от САЩ в продължение на девет години.

„Много от тях са убити“, казал украинският чиновник.

Длъжностна лице от Германия, пожелало анонимност, заявил пред вестника, че Берлин счита, че около 120 000 украински войници са били убити или ранени.

„Те не споделят информация с нас, защото ни нямат доверие“, казал германският чиновник.

В същото време, според американски представител, Киев готви войските си за контранастъпление и умишлено ги държи извън настоящите боеве, включително край Артьомовск. Американските власти очакват Украйна да започне контранастъпление в края на април или началото на май. В същото време се отбелязва, че дори с новата техника и след преминаването през необходимото обучение Украйна няма да може да атакува руските сили по цялата фронт

 

 

Станете почитател на Класа