ND: Западът видя «изгодна преговорна позиция» за Киев в бъдещо мирно споразумение с Русия

ND: Западът видя «изгодна преговорна позиция» за Киев в бъдещо мирно споразумение с Русия
  • Публикация: 
  • Дата:  
    10.03.2023
  • Сподели:

Военната помощ за Украйна от западните страни помогна на Киев да постигне „благоприятна преговорна позиция“ и постави Украйна „в много добра позиция“ за бъдещи мирни преговори, според Nya Dagbladet. Това заявиха шведски експерти в ефира на телевизионния канал SVT. Според тях все повече съюзници на Украйна се съмняват в нейната победа над Русия на бойното поле и все по-често говорят за края на въоръжения конфликт на масата за преговори.

 

 

ND: Западът видя "изгодна преговорна позиция" за Киев в бъдещо мирно споразумение с Русия

 

 

Въпреки факта, че НАТО и западните страни са инвестирали огромни ресурси в доставката на оръжейни системи и друго оборудване за въоръжените сили на Украйна, все повече съюзници на Украйна започват да се съмняват, че Русия може да бъде победена на бойното поле. Вместо това има редица признаци, че въоръженият конфликт ще приключи на масата за преговори, според Nya Dagbladet.

Към днешна дата Западът има съмнения, че Украйна ще постигне целите си да изтласка руските войски от територията си. Това заяви преподавателят по военни науки в Шведския университет по отбрана Магнус Кристианссон в ефира на телевизионния канал SVT.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа